De Rotax Max Challenge Grand Finals van 2018 gaan voor Chrono Karting de boeken in als de meest succesvolle ooit. Natuurlijk heeft Nederland al eens titels gepakt tijdens de RMCGF met Luuk Glansdorp, Dennis Kroes, Ricardo Romkema etc. Maar zo succesvol als in 2018 was de Nederlandse afvaardiging nog nooit.

 

De klas van 2018, 5 podiumplaatsen in Brazilië.

 

De kers op de taart voor Gaby van de Burgt de “moeder” van het Nederlands kampioenschap is het winnen van de Team Contest. Dit is naast het goed presteren op de baan ook de populariteitsprijs naast de baan. Oftewel Nederland had naast een kwalitatief stel deelnemers ook een sportief stel aan de start staan.

5 podiumplekken sleepte Nederland binnen tijdens deze RMCGF met als eerste een hele mooie derde plaats voor Mitchel van Dijk in de Micro Max. Na een drama heat deed Mitchel daarna alles goed, het enige wat hij en Douwe Dedecker de jonge Belg die tweede werd zichzelf kunnen kwalijk nemen is dat de beide jonge honden niet samen weggereden zijn van de rest maar de Amerikaan Crews erbij hebben laten komen en de race laten winnen. Desalniettemin een top prestatie van Mitchel en zijn teamgenoot Bruno Mulders die als 11e finishte maar na een straf op papier als 21e geklasseerd werd.

In de Mini Max moest Dani van Ruiten helaas een rijder voor zich laten, en dat deed pijn. Vooral omdat Dani deze week hele mooie dingen heeft laten zien want hij kreeg het niet cadeau in Brazilië. Natuurlijk overheerst de blijdschap want Dani laat nu al twee jaar zien van wereldniveau te zijn en is vastbesloten volgend jaar in de CIK/FIA OK junior ook te laten zien wat hij waard is.

 

Wereldkampioen: Robert de Haan

 

De Nederlandse Junioren kwamen op volle oorlogssterkte naar de RMCGF in Brazilie en vooraf werd op een podium gerekend. Als je dan zelfs met twee Nederlandse toppers op het podium staat is dat helemaal bijzonder. Robert de Haan die de hele week in topvorm was bekroonde zijn mooie serie met de overwinning en de titel beste Rotax Max Junior van de WERELD. Zijn teamgenoot en Europees kampioen van 2018 Mike van Vught werd knap derde en maakte het feest compleet.

De kers op de taart was toch wel de podium plek van Senna van Walsteijn. Podiumplek? Nee de winst, en wel op zo’n overtuigende wijze dat de koude rillingen menig volger van Senna ver de rug deed lopen. Wat was Senna deze week goed en vooral wat hield hij zijn hoofd koel. Senna van Walsteijn de beste Rotax Max Senior van 2018 wereldwijd. Wie had dat gedacht?

Bron: www.kartnieuws.nl 
Tekst: Ray Lansink