De aankondiging dat de oorspronkelijke twaalfuursrace in Brno zou worden verlengd naar een 24-uursrace leidde tot veel belangstelling voor de Hankook 24H EPILOG BRNO (14-16 oktober 2016). Er zijn al ruim 50 inschrijvingen ontvangen. Teams die nog aan de laatste seizoensrace van de 24H SERIES powered by Hankook 2016 willen deelnemen, moeten snel zijn, want er zijn nog maar enkele startplaatsen beschikbaar. “Na het succes van onze eerste race in Brno vorig jaar, waarmee we de traditie van het EPILOG-evenement als lange-afstandsrace ter afsluiting van het seizoen op het Automotodrom Brno weer nieuw leven hebben ingeblazen, kijken we nu al uit naar weer een spectaculair evenement voor dit jaar. Vele teams gebruiken de race in Brno ook als voorbereiding op ons vlaggenschip, de Hankook 24H DUBAI”, zegt Helen Roukens van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H SERIES powered by Hankook in samenwerking met het Dutch National Racing Team (DNRT).

start%20hankook%2012h%20epilog%20brno%202015_800pix

 Hoewel bij de Hankook 24H EPILOG BRNO twee keer rond de klok gereden wordt, worden er na twaalf uur al kampioenschapspunten toegekend. “Omdat we het evenement oorspronkelijk als twaalf-uursrace gepland en ook als zodanig aangekondigd hadden, houden we voor het kampioenschap hieraan vast, zodat teams, die hun planning al voltooid hadden, hiervan geen nadeel ondervinden”, legt Helen Roukens uit. “Dat betekent ook, dat de kampioenen in de serie van dit jaar om middernacht al bekend zijn. Daarna gaat de strijd om de podiumplaatsen en de successen in de diverse klassen in de Hankook 24H EPILOG BRNO door.” De eerste teams en rijders konden tijdens de Hankook 24H BARCELONA eerder deze maand al voortijdig kampioenstitels veiligstellen, maar er is in Brno nog heel wat om voor te strijden. Op zondag om 15.00 uur is er een grote party als afsluiting van het seizoen, waarbij de kampioenen gehuldigd zullen worden.

impression%20hankook%2012h%20epilog%20brno%202015_800pix

De eerste editie van de race van de 24H SERIES powered by Hankook in Brno was vorig jaar een groot succes. Rijders waren erg enthousiast over het circuit met zijn hoogteverschillen en uitdagende bochten. “Ook de samenwerking met het team en de directie van het circuit was bijzonder plezierig. Samen zijn we vastbesloten om ook van de 24-uursrace een succes te maken”, zegt Helen Roukens. Zoals gebruikelijk is er live-commentaar van Radiolemans.com en uitzendingen via Motors TV. De volledige race is ook te volgen via een stream in HD-kwaliteit op de website van de series. Nadere informatie over de Hankook 24H EPILOG BRNO en de overige wedstrijden van de 24H SERIES powered by Hankook is te vinden op www.24hseries.com.

start%20grid_hankook%2012h%20epilog%20brno%202015_800pix