Over drie weken is het circuit van Silverstone het decor van de Britse Grand Prix, maar afgelopen weekend werd op het Formule 1-circuit het startsein voor de ‘Silverstone 500’ gegeven. Een 3-uursrace met aan de start niet minder dan 51 GT’s, bestuurd door een sterke internationale delegatie van coureurs, waaronder regerend GT4-kampioen Marcel Nooren. De inwoner van Stadskanaal nam het met zijn Chevrolet Camaro op tegen coureurs uit het Europees GT4 én het Brits GT kampioenschap. Helaas kwam Nooren weinig aan racen toe. Nadat hij vorig jaar iedere race de finish haalde, viel hij zondag al vroeg uit met een defecte aandrijving. “Heel jammer, want we waren snel genoeg om op het podium te eindigen.”

Het Europees GT4 kampioenschap reed afgelopen weekend samen met het Britse GT kampioenschap, waardoor er in Silverstone een maar liefst 51 GT’s aan de start verschenen. Nooren kwalificeerde zich als vijfde in de Europese GT4-klasse, waarmee hij het merendeel van de internationale concurrentie achter zich liet.

Flinke regenbuien rond de start van de wedstrijd zorgden er voor dat het indrukwekkende startveld op een kletsnat Silverstone werd losgelaten. Door een tactische beslissing van V8 Racing, zocht Nooren al na twee ronden racen de pitstraat op om het stuur over te geven aan teamgenoot Jelle Beelen. Maar voor Nooren zijn helm weer kon opzetten voor de tweede ‘stint’, was het al voorbij voor het kampioensduo. Beelen moest de Camaro met een defecte aandrijving aan de kant parkeren. “Dit was waarschijnlijk mijn kortste race ooit”, reageerde Nooren. “Twee ronden na de start kwam ik binnen voor een pitstop, maar daarna ging het differentieel stuk. Heel jammer, maar je doet er niets aan. We zaten er goed bij; zonder pech hadden we zeker op het podium gestaan.”

Nooren kijkt al uit naar de volgende race op de kalender. Op 9 juli komt de coureur van V8 Racing weer in actie tijdens de 2-uursrace op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. “Onze Camaro doet het op Spa altijd goed, dus daar moeten we kunnen terugslaan.”

Competition102 GT4 European Series – Silverstone 500 – 11-12 juni 2016
Race: 1. Jörg Viebahn / Peter Terting, Porsche Cayman PRO4 GT4, 65 ronden in 3:03:12.275, 2. Nicolaj Møller Madsen / Andreas Patzelt, Porsche Cayman PRO4 GT4 +29.885 seconden, 3. Simon Knap / Rob Severs, Ekris M4 GT4 +1 ronde en uitgevallen: Marcel Nooren / Jelle Beelen, Chevrolet Camaro GT4 + 59 ronden