Max Verstappen is als vierde geëindigd in de Grand Prix van Frankrijk. De Nederlander kende een eenzame race, maar wist wel wederom één Ferrari, in dit geval die van Sebastian Vettel, achter zich te houden. Lewis Hamilton won de weinig spectaculaire race met Mercedes-stalmaat Valtteri Bottas op P2. Charles Leclerc completeerde het podium.

 “Het ging beter dan verwacht eigenlijk”, laat Max na afloop van de race optekenen.”Ik heb alles gegeven wat erin zat en we hebben weer gemaximaliseerd. Mijn start was goed, maar we komen tekort op het rechte stuk. Ik had een mooie actie buitenom Leclerc bij bocht twee. Ik had meer momentum, maar daarna loopt onze auto gewoon niet hard genoeg en kun je niets. Ik had nog geluk dat ik in de eerste ronde niet ingehaald werd door een McLaren.”

De Nederlander vervolgt: “Daarna heb ik mijn eigen race kunnen rijden en probeerde ik Charles Leclerc te volgen. Het was een beetje een eenzame race, maar ik had Leclerc wel in het zicht. Het was dus niet heel saai, want je probeert te pushen. Op een bepaald punt in de tweede stint, zag het er goed uit voor ons. Met nog een rondje of zes te gaan, kreeg ik achter minder grip en besloot ik om de auto thuis te brengen. Desondanks is het voor ons een goed resultaat om één Ferrari voor te blijven.”

 Op de vraag waar voor het team van Aston Martin Red Bull Racing de meeste winst te behalen valt, antwoordt Verstappen: “We komen op dit circuit wat vermogen tekort en de auto is ook niet optimaal. Toch zijn er maar een paar bochten waar we echt langzamer zijn dan Mercedes. We zouden met iets minder downforce moeten rijden, maar op dit moment lukt dat niet met de auto, want dan is hij achter niet sterk genoeg. We moeten dus nog even aan de slag.”


Tenslotte verwacht Max dat het lastig wordt zijn overwinning vorig jaar in Oostenrijk te kunen herhalen: “Oostenrijk is niet het beste circuit voor onze auto. Vorig jaar hadden we daar een betere auto dan Mercedes en Ferrari, terwijl we dit jaar geen betere auto hebben dan Mercedes. Ik ben dus realistisch en denk dat het lastig gaat worden. Ik ben blij dat er zo veel Nederlandse fans komen en ik zal mijn best doen, maar ik verwacht geen wonderen.” 

 Onder een stralende zon gaat de race op het Circuit Paul Ricard van start. Max komt goed weg van zijn vierde startplek en hij weet zijn positie te behouden. De achter hem gestarte Carlos Sainz dringt aan in de eerste ronde, maar Verstappen weet de aanvallen van de Spanjaard te pareren. De vanaf pole gestarte Hamilton pakt de koppositie, vóór teamgenoot Bottas, met Leclerc op P3.

Max loopt in de daaropvolgende ronden weg bij Sainz en blijft in de buurt van Leclerc. Sebastian Vettel gaat de McLaren’s na een paar ronden eenvoudig voorbij en werkt zich op naar P5.

Verstappen komt in ronde 21 de pits in voor de verplichte bandenwissel.  Na een vlugge stop van 2.4 seconden, komt Max als vijfde weer terug de baan op met een nieuw setje harde banden onder de RB15. In de 26e ronde maakt ook Vettel zijn stop en komt achter Verstappen de baan op. De Nederlander ligt dan weer op de vierde plek, zo’n zes seconden achter Leclerc en zes seconden vóór Vettel.

 Romain Grosjean moet in ronde 47 zijn Haas in de pits parkeren. De Fransman is daarmee de enige uitvaller in de verder tamme race. Lando Norris krijgt in de slotfase te maken met hydraulische problemen. De McLaren-coureur zakt daardoor terug van plek zeven naar plek tien. 

Hamilton wint dominant de wedstrijd. Teamgenoot Bottas maakt het feestje voor Mercedes compleet door tweede te worden. Charles Leclerc pakt zijn twee podium op rij met een derde plek. Max Verstappen wordt eenzaam vierde op zo’n vijftien seconden van Leclerc. Vettel eindigt als vijfde en pakt het punt voor de snelste raceronde door te stoppen in de slotfase. Carlos Sainz wordt ‘best of the rest’ met een zesde plek in zijn McLaren. Daniel Ricciardo wordt na een stevig gevecht met Norris in de laatste ronden zevende, terwijl Kimi Raikkonen, Nico Hulkenberg en de onfortuinlijke Norris de top tien completeren.