De laatste zondag van oktober staat de laatste ronde van het Nederlands Rallykampioenschap, de Conrad Twente Rally, op het programma. Ook voor Mats van den Brand en zijn Belgische navigator Eddy Smeets vormt de wedstrijd in en rond Hengelo (Ov) de laatste wedstrijd van een seizoen waarin het duo enkele malen in actie is gekomen.

Nadat het duo eerder dit seizoen tijdens de thuiswedstrijd van Mats, de ELE Rally, kampte met wat technische problemen met de nieuw opgebouwde BMW M3 is deze volledig nagelopen en aangepast.  Na verschillende tests kwamen ze vervolgens in actie tijdens de Historic Shortrally Kasterlee die ze vervolgens ook direct wisten te winnen.

Door het drukke programma van Mats, hij is onder andere actief als begeleider van Red Bull Junior coureur Richard Verschoor, kreeg het duo niet eerder dan aankomende zondag de gelegenheid weer gezamenlijk in actie te komen. Ook nu zullen zij de Mirraceline BMW E30 M3 de sporen gaan geven waarbij het doel natuurlijk een geweldig resultaat in de afsluiter van het Nederlands Rallysport seizoen is.

777

“Het is voor mijn gevoel echt al erg lang geleden dat we in Kasterlee hebben gereden en ik heb dan ook erg veel zin in de wedstrijd van aankomend weekend. De Twenterally vormt een mooie afsluiter van ons seizoen en vormt altijd een lastige wedstrijd waarbij de weersomstandigheden een belangrijke rol kunnen spelen. We gaan in elk geval voor een mooi resultaat zo aan het eind van het rallyseizoen!” vertelt Mats van den Brand.

“Alhoewel het een korte rally is, laten we niets aan het toeval over qua voorbereiding. De monteurs hebben de M3 weer klaar zoals het hoort. Zaterdagmiddag zetten we alles mooi op papier en ‘s avonds hebben we een etentje met het hele team gepland. Zondag gaan we dan proberen om het seizoen in schoonheid af te sluiten in en rond Hengelo. Mats en ik hebben er ontzettend zin in,” sluit navigator Eddy Smeets af.

Bron: Rallystart.nl – Emiel Brinkman