Louis Machiels heeft amper de belangrijkste GT-race ter wereld, de Total 24 Hours of Spa, achter de rug en hij staat alweer voor een volgende grote opdracht. In zijn eigen thuisbasis, op Circuit Zolder, wil hij voor de tweede maal met een Porsche 911 de 24-uursrace op het Limburgse circuit winnen. Om die loodzware opdracht tot een goed einde te brengen, doet hij een beroep op het team dat maar liefst viermaal op rij de race won: Belgium Racing. Van 2013 tot en met 2016 reden de troepen van Patric Derdaele naar de zege. In Zolder krijgt Louis Machiels dit weekend het gezelschap van viervoudig winnaar Dylan Derdaele, Nicolas Saelens, Lars Kern en Roger Grouwels.

 

 

In Spa werden Louis Machiels, Niek Hommerson, Andrea Bertolini en Marco Cioci in de AF Corse Ferrari 488 GT3 na een zware wedstrijd, mooi vijfde in de categorie Pro/Am en Louis Machiels werd ook de tweede Belg aan de finish, achter de West-Vlaamse professionele rijder Frederic Vervisch. In Zolder is er geen sprake van een strijd op het Belgische niveau of van een gooi naar een podium in de categorie. In Zolder is het de strijd om de algemene zege dit telt en net als in 2009, toen Louis Machiels een eerste maal won, doet hij het nu weer met een Porsche.

Louis Machiels: “Spa en Zolder zijn twee uiteenlopende werelden, twee totaal verschillende wedstrijden, met die nuance dat ze allebei 24 Uur duren. Zolder staat al op mijn palmares en ik zou graag nog een tweede maal op het hoogste schavot eindigen. Daarvoor is Belgium Racing een uitgelezen team. Met vier algemene zeges op het palmares van het team en hun jarenlange ervaring in Belcar en de Porsche Benelux Cup, kan je moeilijk beter onderdak vinden, zeker als het om Porsche gaat. Ook mijn teamgenoten dragen tot onze kansen bij. De viervoudige winnaar Dylan Derdaele moet ik niet meer voorstellen, die heeft een onlosmakelijke band met het team, de race en de Porsche. Zijn teamgenoot uit de Porsche Cup Benelux, Nicolas Saelens is ook van de partij en hij heeft misschien de minste ervaring met de wagen, want ook de twee buitenlanders in ons team zijn kleppers. Roger Grouwels is een allrounder, met diverse titels op zijn erelijst, waaronder één in de Porsche Cup Benelux in de B categorie en hij is erg vertrouwd met de wagen. Lars Kern is dan weer een Duitse testrijder die erg veel ervaring met Porsche heeft en trouwens al in Belcar reed met NGT, het team van Marc Matton die nu voor Belgium Racing zijn diensten levert. Je ziet, alle parameters zijn samen voorhanden om er een stevige editie van te maken.

De 24 Hours of Zolder starten zaterdag om 16u30 en de voornaamste tegenstanders van Louis Machiels zitten niet enkel in het kamp van de Porsche 911, maar ook van de prototypes.