Loris Hezemans maakt volgende maand zijn NASCAR oval debuut in Amerika. Tijdens de Speedweeks, de traditionele openingsweek van het nieuwe NASCAR seizoen, verschijnt hij aan de start in de Pro Late Model klasse tijdens de World Series of Asphalt 2019 op New Smyrna.


“Ik ben erg blij met deze kans” vertelt Loris Hezemans. “In 2018 hebben we de keuze gemaakt om naast de Blancpain GT Series deel te nemen aan het NASCAR Whelen Euro Series kampioenschap om meer ‘seat time’ in een auto te hebben. Deze uitstap beviel heel goed en resulteerde uiteindelijk in een vierde plaats in het Elite 1 kampioenschap en het winnen van de Junior Trophy als beste rookie.”


“Het afgelopen seizoen heeft ons doen besluiten om de focus voor 2019 te verleggen naar de NASCAR”, vervolgt Hezemans. Het uiteindelijke doel is om in Amerika te gaan racen in de Trucks- of Xfinity-Series. Daar worden echter de meeste races, in tegenstelling tot in Europa, verreden op ovals.

Dat is één van de belangrijkste reden dat we de keuze hebben gemaakt om te gaan racen tijdens de Speedweeks op New Smyrna en zo meer ervaring op doen op ovals.
En hiervoor krijgt Loris in februari genoeg mogelijkheden. Tijdens de Speedweeks stapt hij maar liefst zes avonden in de Pro Late Model van ATF & Gunslinger, het team van voormalig Truck Series kampioen Mike Skinner. Helemaal onbekend is New Smyrna ook niet voor Loris. In november nam hij op deze baan deel aan het NASCAR Drive 4 Diversity programma.


“Ter voorbereiding op dit programma ben ik afgelopen oktober een dag gaan testen in een auto van ATF & Gunslinger op New Smyrna”, vervolgt Hezemans. “Door goede coaching van Jamie Skinner wist ik me gedurende deze testdag continue te verbeteren en sloot ik de dag af met voldoende vertrouwen voor de Speedweeks. Daarnaast is het ook een enorme eer om te mogen racen voor de familie Skinner, een bekendheid binnen NASCAR door hun vele prestaties uit het verleden. Ik kijk dan ook erg uit naar de samenwerking met hen en hoop veel ervaring op te doen gedurende de Speedweeks en me iedere race te verbeteren”.


De races worden gehouden van 8 tot en met 14 februari 2019 op het circuit van New Smyrna, FL. “Ik kan niet wachten en heb er ontzettend veel zin in”, zegt Hezemans tot slot.