Loris Hezemans had niet het gemakkelijkste weekend tijdens zijn NASCAR Peak Mexico-debuut in Mexico-Stad, maar de NASCAR Whelen Euro Series-kampioen van 2019 genoot zeker van een evenement gekenmerkt door een geweldige deelname van fans, een uitstekende teaminspanning en een strijdlustige race.

Na het plaatsen van veelbelovende tijden in zijn eerste ronden rond de Autodromo Hermanos Rodriguez, kreeg Loris een zware crash op zaterdag en belette hem om deel te nemen aan de kwalificatie. Een uitzonderlijke inspanning in de nacht van de Escuderia Telmex-crew bracht de # 05 Ford Mustang op tijd voor de race terug.

“Het was een ongelooflijke herbouw. Toen ik de auto in eerste instantie zag, dacht ik ‘dat is het, we zijn klaar’, maar gelukkig bleek het cosmetischer te zijn en was het chassis allemaal recht. Maar de volgende dag toen ik op het circuit aankwam, dacht ik dat ik droomde toen ik een auto zag die identiek was aan de dag ervoor met dezelfde verf en zelfs stickers alsof er niets was gebeurd. Ik ben het hele team erg dankbaar voor het geweldige werk dat ze hebben verricht. We hebben niet de resultaten gekregen waar we als team op hadden gehoopt, maar ze waren fenomenaal ‘, zei de 22-jarige inwoner van Amsterdam.

Beginnend met de race vanaf de 26e plaats op de grid met de vers herbouwde # 05 Mustang, kwam Hezemans snel in de top-20 in het eerste derde deel van de race en vocht hij om een ​​plaats in de top-15 halverwege de 120 ronden van de Gran Premio FedEx toen een probleem met de auto hem dwong te stoppen. Ondanks de teleurstelling liet Hezemans een veelbelovend tempo zien.

“Ik was gemotiveerd om terug te vechten in de race, maar vanaf ronde 3 verloor ik volledig mijn voorremmen en ik probeerde alles,  maar ze kwamen niet meer tot leven. Toen stopte de motor en moesten we ons terugtrekken. Maar uiteindelijk kan ik alleen maar dankbaar zijn dat ik nog steeds de start kon nemen na wat er de dag ervoor was gebeurd. ”

“De sfeer was fantastisch, we hadden veel publiek en de fans zijn helemaal weg van NASCAR! Het is geweldig om zoveel mensen te zien met een NASCAR passie en ze hebben toegang tot coureurs en teams, “concludeerde de jongste NWES-kampioen ooit. “Ik zou graag terugkomen en de Nascar Peak Mexico-serie nog een keer proberen! De coureurs, het team en de fans waren de meest vriendelijke mensen die ik heb ontmoet. Ik wil Jimmy Morales en zijn team bedanken voor hun ongelooflijke harde werk, Jerome & Anne Galpin, de NASCAR Whelen Euro Series en NASCAR voor het mogelijk maken van deze mogelijkheid, evenals Joe Balash en Victor Pineda en het hele Nascar Peak Mexico Series-crew voor deze geweldige wedstrijd.”

De aanwezigheid van Hezemans in de NASCAR Peak Mexico-serie was ook de tweede van een internationale uitwisseling tussen NWES en NPMS die Ruben Garcia Jr. op de grid van de Euro NASCAR-seizoensopener in april in Valencia bracht. Garcia sloot de race in Mexico City af op de zesde plaats en verdiende zijn derde Mexicaanse carrière-titel, terwijl het evenement werd gewonnen door Salvador de Alba Jr.

Het seizoen 2019 officieel afgesloten. De NASCAR Whelen Euro Series komt op 25-26 april 2020 terug met de traditionele seizoensopener in Valencia, Spanje. Meer informatie is beschikbaar op EuroNASCAR.com