Over enkele dagen staat in Zolder tijdens het American Festival de vijfde en meteen laatste wedstrijd voor het Belcar Endurance Championship 2016 op de kalender. Ook nu weer tekenen Stienes Longin, Thomas Piessens en Sven Van Laere present met de # 11 Wolf GB08 uit de stal van Bas Koeten. En bij het Belgische drietal klinkt het in koor dat ze het seizoen willen afsluiten met een topresultaat, na een eerder tegenvallende 24 Hours of Zolder. Een extra motivatie om hoog te scoren in de slotmanche van het Belcar Endurance Championship zou kunnen zijn dat Stienes Longin mogelijks zaterdag al gekroond wordt tot de nieuwe kampioen in de klasse Elite 2 van de NASCAR Whelen Euro Series…

stl-2016-5-pre2

Het is inderdaad al de laatste wedstrijd van het seizoen. Spijtig dat het al bijna voorbij is”, steekt Stienes Longin van wal. “Maar voor deze laatste race gaan we zeker nog eens alles uit de kast halen. De mechanische pech die we kenden bij de 24H Zolder heeft even zwaar op de maag gelegen, maar is ondertussen al volledig verteerd en motiveert ons om extra ons best te doen bij de seizoensafsluiter. We zouden echt een graag een wedstrijd winnen en tijdens de afgelopen 24H Zolder kenden we dan wel pech, maar konden we ook meer ervaring opdoen in deze auto. De Deldiche Norma is natuurlijk een zeer stevige en bijna onklopbare concurrent en ook de PK Carsport Wolf zal een te duchten klant worden. En dan zijn er nog genoeg concurrenten die net hetzelfde willen doen als wij, dus het kan best een uitterst spannende wedstrijd worden!

Thomas Piessens hoopt net als zijn teamgenoten het seizoen in schoonheid af te sluiten en is realist genoeg om te beseffen dat ze met een algemene of een klassentitel geen rekening meer hoeven te houden. “Na de tegenslagen tijdens de Zolderse etmaalrace is dat inderdaad het geval, maar een podiumplaats in twee eindklassementen is eventueel nog haalbaar. We gaan ons echter focussen op deze slotwedstrijd en alles geven wat we kunnen. En wat dat allemaal oplevert? Dat zien we achteraf dan wel”, besluit een nuchtere Piessens.

stl-2016-5-pre1

Jammer genoeg staan we dit weekend alweer voor de laatste keer aan de start van een Belcar raceweekend. Het zou mooi zijn mochten we dit seizoen met vele podiumplaatsen kunnen afsluiten met een overwinning”, aldus Sven Van Laere. “Wat het Belcar 2 kampioenschap betreft zal het moeilijk worden om de Deldiche Norma van de eerste plaats te stoten en voor het algemene kampioenschap is de uitdaging nog wat groter om met de oppergaai te gaan lopen. Maar je weet toch maar nooit, ik herinner me nog alsof het gisteren was dat we 3 seizoenen geleden met de ProSpeed Seat enkel dienden te finishen om kampioen te worden en we zelfs niet op de startgrid zijn geraakt door mechanische problemen… wat ik uiteraard de Deldiche-boys en andere titelkandidaten niet toewens!