De eerste editie van het Junior Recruitment Program georganiseerd door de promotoren van de Porsche Carrera Cup Benelux heeft de verwachtingen helemaal ingelost! Niet minder dan zes kandidaten namen deel aan de selectieproeven op Circuit Zolder (eerst met een serieversie van een Porsche, daarna aan het stuur van een Porsche 911 GT3 Cup Gen II) en konden ook de jury ontmoeten, die alle kandidaten met raad en daad bijstond.

“Het was een première, en een zeer geslaagde!”, stelt een verheugde Severine Ulenaers, verantwoordelijke voor het Junior-programma van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Onze zes kandidaten bleken stuk voor stuk uiterst gemotiveerd. Ze hebben allemaal iets bijgeleerd, zeker van hun coach Mathieu Jaminet. De fabrieksrijder van Porsche Motorsport heeft hen heel wat tips verstrekt, die hen in de toekomst zeker van pas zullen komen. Ik ben er van overtuigd dat het succes van deze eerste editie in de toekomst nog meer kandidaten zal aantrekken.”

Hoewel ze niet door de jury geselecteerd werden twijfelt niemand er aan dat de Nederlanders Max Weering (18 jaar) en Niels Nipperus (21 jaar), de Belgen Gilles Knaepen (23 jaar) en Yigit Recep Ilker (24 jaar) en de Duitser Alex Aka (18 jaar) in de toekomst zeker nog van zich zullen laten spreken.

De laureaat van deze eerste editie van het Junior Recruitment Program is evenwel de benjamin van de lichting 2018. Hoewel hij op 5 oktober pas zijn 16de verjaardag vierde, maakte de Nederlander Loek Hartog heel wat indruk. De inwoner van Hoogmade (bij Leiden) werd dit seizoen met zeven overwinningen en 11 podiumplaatsen op 12 races kampioen in de Ford Fiesta Sprint Cup Nederland en ontving al de steun van de Nederlandse automobielfederatie. In 2019 wordt hij dan ook opgenomen in de KNAF Academy. Dankzij het winnen van deze selectie krijgt hij bovendien een niet te versmaden steun (inschrijvingsrecht, een set banden geschonken door Michelin en een Porsche Motorsport racepak geleverd door Stand 21 Benelux) om in 2019 deel te nemen aan de Porsche Carrera Cup Benelux. 

“Ik ben in de wolken”, stelde een blije Hartog. “Dit jaar had niet beter kunnen beginnen. Onnodig te stellen dat ik meer dan ooit gemotiveerd ben om dit jaar in de Porsche Carrera Cup Benelux van me te laten spreken! Ik weet dat zoiets voor een rijder van 16 een grote uitdaging is, maar ik ben klaar om ze aan te gaan. Tijdens de volgende weken zal ik als nooit tevoren aan mijn fysieke en mentale conditie werken, om me helemaal klaar te stomen. Ik wens van ganser harte de promotoren van de Porsche Carrera Cup Benelux voor dit initiatief en hun vertrouwen te bedanken. Ik kan haast niet wachten op het seizoensbegin!”
 

Tijdens de zes wedstrijden van het kampioenschap wordt Loek dus één van de Juniors om volgen. “Hij mag dan maar 16 jaar zijn, hij beschikt over een ontegensprekelijk rijtalent”, aldus Mathieu Jaminet, de Porsche-fabrieksrijder die deel uitmaakte van de jury. “Naast zijn talent wordt hij bovendien door professionals omringd, mensen die over de juiste aanpak beschikken om hem te laten groeien. Dit is overduidelijk een jonge kerel met heel wat potentieel!”
  Voor Hartog en de andere deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux 2019 is het aftellen al begonnen: de eerste wedstrijd wordt afgewerkt in het voorprogramma van het wereldkampioenschap uithouding (FIA WEC) in Spa-Francorchamps begin mei.