Het zesde evenement van de 2019 Westfield Cup Against Cancer is gewonnen door Ronald Lenters (MB Motorsport). Floris Dullaart (Snoexx Motorsport) pakt plek twee voor Yves Deplus (RAEK Racing) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door podiumsponsor Starlalegal (starlalegal.nl).

 

 

Zonder kampioenschapsleider Dennis de Groot stonden er 24 Westfields aan de start van de tijdtraining. Floris Dullaart reed recent nog op het TT Circuit in Assen en maakte vol gebruik van deze ervaring door de Pole Position te pakken. Willem Vriend werd tweede, voor Mark Jobst.

Willem Vriend had echter een betere start in race 1 en duelleerde met Floris Dullaart om de leiding. Jobst en Ronald Lenters meldden zich al snel bij dit duo en tevieren streden zij om de overwinning die Lenters met snel en slim rijden pakte, voor Jobst en Vriend.

 

 

In race twee startte Lenters slecht, waardoor Vriend de leiding pakte. Een afgebroken spatbord kostte Vriend een pitstop en veel tijd, waardoor de winst bevochten werd door Floris Dullaart en Lenters. De twee waren nooit meer dan een halve seconde van elkaar, tot een oververhitte motor Floris Dullaart tijd kostte, wat de overwinning naar Lenters bracht. Yves Deplus pakte een zeer nette derde plek.

In de derde race had Lenters de kopstart, maar zag Floris Dullaart al snel voorbij komen. Oververhittingsproblemen kostten Floris andermaal snelheid, wat Lenters opnieuw de overwinning opleverde. Vriend versloeg Deplus voor plek drie.

 

 

Lenters wint het evenement voor een sterk rijdende Floris Dullaart met Deplus op plek drie. Dennis de Groot blijft leider in het kampioenschap en ziet Jobst door technische problemen nauwelijks inlopen. Vriend kruipt naar de tweede plek van Jobst toe.

Het volgende evenement van de Westfield Cup Against Cancer is op 13 oktober op circuit Zandvoort.