Het tweede evenement van de 2020 Van Wezel Westfield Cup is gewonnen door Ronald Lenters (MDM Motorsport). Teamgenoot Willem Vriend wordt tweede, voor Jan Stakenburg (JS Motorsport) in een evenement dat mogelijk gemaakt wordt door evenementsponsor Van Wezel accountants met Trumpi Breda als podiumsponsor.

Tweeëntwintig Westfields startten aan de Zandvoort SuperPrix; de samenwerking tussen de Dutch SuperCarChallenge en de DNRT. Een natte baan zorgde voor flink wat uitstapjes. Lex Peters pakte de pole, maar door een straf voor Peters startte Jan Stakenburg als eerste.

Stakenburg en Vriend duelleerden een groot deel van de race, tot Ronald Lenters aansluiting vond en zich in het gevecht meldde. Vriend won voor Lenters met Stakenburg op plek drie.

Race twee zag lang een drieweg gevecht met Lenters, Vriend en Stakenburg, tot Peters aanpikte en zich met de strijd bemoeide. Het viertal vocht voor elke centimeter en lag nooit meer dan een seconde uit elkaar. Lenters won, 0.2 seconde voor Vriend, 0.5 voor Peters en 1.5 voor Stakenburg.

In de derde race was Lenters slecht weg, waardoor Vriend de leiding pakte en een kleine voorsprong opbouwde. In de strijd tussen Stakenburg en Lenters, reed dit duo naar Vriend toe. Op de meet was het Lenters die met 0.014 seconde de overwinning pakte, voor Vriend en Stakenburg op plek drie. Een tijdstraf voor de laatste, promoveerde Robert Andriessen naar de derde stek.

In race vier was Lenters als eerste weg, voor Vriend, Stakenburg en Jonas Wintermans. Stakenburg en Vriend gaven Lenters geen rust en zaten immer dicht op hem. Op de streep won Stakenburg, ditmaal bedroeg de voorsprong 0.017 seconden. Lenters werd tweede, Vriend derde.

Lenters wint het evenement voor Vriend en Stakenburg. Hiermee verstevigt hij zijn leiding in het kampioenschap met Vriend als tweede en Wintermans op plek drie. Het volgende evenement is al op 30 augustus op Racepark Meppen (D).

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Margo van Toor.