Na een goede training op vrijdag (P2) en kwalificatie op zaterdag ging Larry op het circuit van Monza vanaf P3 van start. De start verliep goed en de eerste bocht werd direct al bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijd. Als gevolg van een gevecht tussen de nummers 1 (Evens) en 2 (Güven) profiteerde Larry door slim stuurwerk binnendoor. Daarmee schudde hij ook meteen concurrent Ammermüller van zich af die door de strubbeling in de buitenbocht werd opgehouden.

Larry verliet als tweede de bocht achter Güven en creëerde meteen al een gat ten opzichte van de rijders achter zich. Larry bleef 15 ronden knokken om voorbij Güven te komen. Uitrijden op een tweede plek bleek uiteindelijke voldoende, want door het eerdere incident kreeg rivaal Güven een 5 seconden timepenalty en zakte daarmee terug naar P5.

Larry pakt daarmee de eerste overwinning in de Porsche Mobil 1 Supercup! Wat ook meteen de overwinning was voor zijn team MRS GT Racing. Een knappe prestatie voor de 22-jarige coureur uit Twente. Hij maakt dit seizoen zijn debuut in de Porsche Mobil 1 Supercup en vecht op plek 2 al direct mee om het kampioenschap. Zelfs met 1 wedstrijd minder gereden. Larry stapte in vanaf Monaco.

Strijdend om het kampioenschap 2019:
1 – Michael Ammermüller 110 pnt
2 – Larry Ten Voorde 96 pnt
3 – Julien Andlauer 92 pnt
4 – Ayhancan Güven 88 pnt

De grote vraag nu is…
Gaat het hem lukken? Schrijft Larry seizoen 27 van de Porsche Mobil 1 Supercup op zijn naam en komt hij samen met Jeroen Bleekemolen en Patrick Huisman als derde Nederlander in de boeken die ooit kampioen werden in deze competitie? 27 oktober aanstaande zullen we het weten, dan worden de laatste twee wedstrijden verreden tijdens het F1 weekend in Mexico! Go Larry!