KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft zich in Jamara in stijl verzekerd van de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap. Verschoor had in de voorlaatste ronde van het kampioenschap aan slechts één punt voldoende, maar de 15-jarige KTF Red Bull Junior gaf zijn titel extra glans door voor de vierde keer dit jaar alle drie de wedstrijden op zijn naam te schrijven. Eerder dit seizoen veroverde de MP Motorsport-rijder al de titel in het SMP F4 NEZ kampioenschap en daarmee is Verschoor de eerste rijder die in één seizoen twee Formule 4 kampioenschappen weet te winnen.

1476645261-jarama

De zesde ronde van het Spaans Formule 4 kampioenschap werd verreden op het bij Madrid gelegen circuit van Jarama. Ondanks de voor hem onbekende baan, die zelfs niet op een racesimulator kon worden verkend, had KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor al snel het ritme te pakken en verzekerde zich in een spannende kwalificatie van de poleposition. Hoewel de 15-jarige KTF Red Bull Junior aan slechts één punt voldoende had om de titel voortijdig veilig te stellen, ging Verschoor voor het hoogst haalbare. Bij de start pakte de MP Motorsport-rijder de kop en ondanks dat zijn voorsprong bleef schommelen rond de één seconde, kwam de overwinning nooit serieus in gevaar en was met de twaalfde zege van het seizoen de titel in het Spaans Formule 4 kampioenschap definitief binnen. “Met dat ene punt ben ik eigenlijk geen moment bezig geweest. De titel pakken met een overwinning is natuurlijk wel mooi”, aldus de inwoner van Benschop.

1476645288-jarama

Ook in de tweede race mocht Verschoor vanaf poleposition beginnen. Opnieuw nam de KTF-rijder de leiding en bouwde zijn voorsprong uit tot maximaal 1,6 seconden. De op een tweede plaats rondgaande Fin Tuomas Tujula kwam in de slotfase nog dichterbij, maar Verschoor pareerde sterk en werd met een voorsprong van ruim één seconde als winnaar afgevlagd. De derde en laatste wedstrijd van de dag werd zelfs volledig door Verschoor gedomineerd. Vanaf de tweede startplaats pakte de KTF Red Bull Junior de kop en reed vervolgens bij het veld weg om met een voorsprong van maar liefst 11,7 seconden op zijn Spaanse MP Motorsport-teamgenoot Xavier Lloveras de finish te passeren. Gedurende de race was Verschoor de enige rijder die rondetijden onder de 1:34 op de klokken wist te zetten. “De auto was goed en het team heeft ook weer uitstekend werk geleverd. In de eerste twee races ben ik niet tot het uiterste gegaan. In de laatste race heb ik wel voortdurend gepusht en kon ook profiteren van het gevecht om plaats twee. Al met al een uitstekend weekend”, keek Verschoor op zijn Jarama-optreden terug.

1476645252-jarama

Verschoor boekte met zijn drie zeges al zijn vierde hattrick in het Spaans F4 kampioenschap en bracht zijn totaal in deze titelstrijd op 14 overwinningen uit 17 races. Over twee weken wordt het Spaans kampioenschap afgesloten in Jerez.