KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft op Madeira een overwinning in de TER Production Trophy door een kapotte hoofdzekering in rook zien opgaan. Ondanks het oponthoud eindigde de 20-jarige Nederlander in de voor de Tour European Rally meetellende Rally van Madeira op een keurige tweede plaats in zijn klasse en gaat nu alleen aan de leiding in de TER Production Trophy. In het algemeen klassement eindigde Van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport op Madeira net binnen de top twintig. “Een overwinning in onze klasse was zondermeer mogelijk geweest, maar een klein technisch probleem kan grote gevolgen hebben”, aldus de licht teleurgestelde KTF-rijder.

 

 

Na zijn succesvolle Ypres Rally stond voor KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel afgelopen weekend met de Rally van Madeira de derde ronde van de Tour European Rally (TER) op het programma. Op het fraaie bloemeneiland wachtte voor de ruim zestig deelnemers 19 afwisselende klassementsproeven. Als gedeeld leider in de TER Production Trophy was de 20-jarige KTF-rijder er veel aan gelegen om in ieder geval de winst in de klasse binnen te halen.

Na de eerste ‘showproef’ ging de door Jouri Dockx genavigeerde Van den Heuvel voortvarend van start en zette in de eerste negen proeven vijf keer een tijd neer die in het algemeen klassement goed was voor een top vijftien klassering. In de TER Production Trophy bezette de Nederlandse equipe daarmee met een ruime voorsprong de eerste plaats, terwijl de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport in het algemeen klassement terug te vinden was op een uitstekende 13de positie. Op weg naar de tiende proef sloeg echter het noodlot toe. Een hoofdzekering gaf de geest waardoor de auto stilviel en Van den Heuvel de laatste twee proeven op vrijdag vanaf de zijlijn moest toekijken.

 

Op zaterdag konden Van den Heuvel en Dockx weer verder en lieten zich meteen van hun beste kant zien. Met snelle tijden en klasseringen net buiten de top tien werkte de Heuvel-Motorsport-equipe zich weer op, om uiteindelijk in het algemeen klassement als 19de te worden geklasseerd. Belangrijker was echter de fraaie tweede plaats in de TER Production Trophy waardoor de KTF-rijder in dit kampioenschap nu alleen aan de leiding gaat. Toch was Van den Heuvel maar gematigd tevreden. “Er had zoveel meer ingezeten. Vooraf was het doel een top twintig klassering in het algemeen klassement, maar naar mate de rally vorderde werd een plaats in de top tien zelfs reëel. In onze klasse eindigden we op slechts elf seconden van de winnaar, dus een zege was zondermeer mogelijk geweest. Het blijft echter een mechanische sport en dan weet je dat dit kan gebeuren. Zo’n klein onderdeel dat kapot gaat en waar je niets aan kunt doen, kan grote gevolgen hebben”, blikte Van den Heuvel op de mooie rally terug.

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.