KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen moest in Genk tijdens de vierde ronde van het CIK-FIA Europees Kampioenschap OK van ver komen, maar reed zich via een ijzersterke finale toch nog in de top tien. Door een tijdstraf werd de 17-jarige Nederlander uiteindelijk als 16de geklasseerd. Dat deed echter niets af aan het goede gevoel dat de Birel ART fabrieksrijder aan de inhaalrace had overgehouden. “Het was een moeilijk weekend, waarin ik zelf een paar foutjes heb gemaakt, maar waar we de set-up ook niet 100% voor elkaar kregen. In de finale waren zowel snelheid als tactiek super, waardoor we als team het weekend toch met een goed gevoel hebben afgesloten”,  aldus Van Leeuwen.

1470044768-martijn_v_leeuwen

KNAF Talent First-karttalent Martijn van Leeuwen had in de eerste drie wedstrijden van het CIK-FIA Europees Kampioenschap in de OK-klasse zijn snelheid op meer dan overtuigende wijze bewezen, maar werd telkens geplaagd door pech. Tijdens de afsluitende ronde op zijn ‘thuiscircuit’ in het Belgische Genk was de 17-jarige Nederlander dan ook gebrand op een goed resultaat. Met een derde tijd in de laatste vrije training leek de Birel ART fabrieksrijder goed op weg. Een 14de kwalificatietijd in het 36 deelnemers tellende veld was dan ook een teleurstelling voor Van Leeuwen, zeker omdat hij daardoor in de kwalificatieheats vanaf een tiende respectievelijk negende startplaats moest beginnen. “Ik had in beide heats een goede start. In de eerste heat werd ik echter rechtdoor geduwd, waardoor ik weer veel plaatsen verloor. In de tweede heat kreeg ik een technisch probleem en moest een pitstop maken”, aldus Van Leeuwen over zijn moeilijke kwalificatieheats. Daarmee moest de Nederlander in de tweede prefinale vanaf plaats twaalf beginnen, om uiteindelijk als negende de finish te passeren. “Ik was heel snel en lag direct op de zevende plaats. Ik bleef echter te lang achter iemand hangen, waardoor de achtervolgers weer konden aansluiten en me uiteindelijk zelfs wisten te passeren”, blikte Van Leeuwen terug.

1470044758-martijn_v_leeuwen

De negende plaats in de prefinale betekende voor Van Leeuwen een 18de startplaats in de finale. Met een top twintig waarvan de rondetijden nauwelijks meer dan één tiende seconde van elkaar verschilden, wachtte de KTF-rijder een zware opgave. Met een uitstekende start en een perfect opgebouwde race wist Van Leeuwen echter op te rukken naar de tiende plaats. Helaas werd de Birel ART-piloot na afloop getrakteerd op een tijdstraf van tien seconden waardoor hij als 16de werd geklasseerd. “In het begin heb ik het iets rustiger aan gedaan. Toen bij iedereen de rondetijden instortten, kon ik juist gaan pushen en daardoor vrij gemakkelijk mensen passeren. De snelheid was ook gewoon goed. Die straf is jammer, maar dat moet je accepteren. Een klip van de bumper was losgetrild en ik kon uiteraard niet aantonen dat dat niet door een aanrijding was gekomen. Over het geheel genomen was de snelheid in het begin van het weekend goed, maar zakten we daarna ten opzichte van de concurrentie wat weg. De finale was echter heel goed, waardoor we een moeilijk weekend toch met een goed gevoel hebben kunnen afsluiten”, keek Van Leeuwen op de wedstrijden in Genk terug.

1470044788-martijn_v_leeuwen