Afgelopen zondag 16 september werden op Racepark meppen (D) den voorlaatste races verreden in het kampioenschap van de ACNN. In ideale weersomstandigheden werden de races verreden.

 

 

Opvallend was dat in bijna alle cups de leiders in het tussenklassement punten inleverde op de concurrentie. Dit komt de strijd om het kampioenschap zeker ten goede. Op zondag 14 oktober worden op het TT circuit van Assen de laatste twee races verreden en zullen de kampioenen in de verschillende cups bekend worden.

 

Ruben Lohuis voor Rody Kuiper en Rianne Bergman

 

In de PTC/CITYBUG cup was het de regerend kampioen Ruben Lohuis , die zijn oude vorm weer volledig heeft terug gevonden, die twee overwinningen op zijn naam wist te schrijven. Rody Kuiper tweede in de tussenstand wist ook in beide races de tweede plaats voor zich op te eisen. De leider in de tussenstand van het kampioenschap “Girlpower” Rianne Bergman moest genoegen nemen met in de eerste race een vierde plaats en in de tweede race een derde plaats. In het begin van de eerste race leken de druk en spanning Rianne parten te spelen. De ronde tijden waren niet optimaal en zij moest de teamgenoot van Rody Kuiper, Jacco Smit voor laten gaan, die op een knappe derde plaats eindigden. In de tweede race herstelde zij zich door direct in de aanval te gaan en in de eerste ronde Jacco te passeren. Met nog 40 punten te verdelen is de strijd om te titel nog niet gestreden. Het is Rianne die aan de leiding gaat met 218 punten, gevolgd door Rody Kuiper en Ruben Lohuis met beide 205 punten.

De leider in de tussenstand bij de Ooperon cup Dimitri van der Spek zag zijn voorsprong op de nummer twee in de tussenstand Sjoerd Stiksma ook kleiner worden.

 

Sjoerd Stiksma nipt voor Auke Wiegers/ Daniel Meendering

 

Het was Sjoerd Stiksma die de eerste race als eerste over de finish kwam. Hij moest echter deze overwinning inleveren door een tijdstraf wegens een te korte pitsstop. De overwinning ging hierdoor naar het koppel Auke Wiegers/ Daniel Meendering .

 

Rijders Wissel Auke Wiegers en Daniel Meendering

 

Als derde finishte Dimitri van der Spek. De tweede race werd gewonnen door “good old” Gerald lekkerkerker, die in de eerste race de strijd moest staken wegens technische malheur. Tweede werd wederom Sjoerd Stiksma en derde Dimitri van der Spek. Het duo Auke Wiegers/Daniel Meendering moesten de strijd staken na een onfortuinlijke touche met een andere rijder waardoor hun kansen voor het kampioenschap behoorlijk geslonken zijn. Dimitri van der Spek leidt de tussenstand met 213 punten, gevolgd door Sjoerd Stiksma met 202 punten en Auke wiegers/Daniel Meendering met 186 punten.

In de Zilhouette cup leek het er dit seizoen op dat de jonge coureur, hij werd afgelopen week 18 jaar, Max Weering met twee vingers in zijn neus kampioen zou worden. De realiteit is echter anders door wat technische malheur, tijdstraffen en persoonlijke fouten heeft de regerend kampioen Bernard Blaak de aansluiting bij de kop weer gevonden.

 

Dubbel podium voor Carlijn Bergsma/Niels Kool

 

De overwinning in de eerste race ging naar Bernard Blaak gevolgd door het duo Carlijn Bergsma/ Niels Kool en Michael Hermans. Het begin van de tweede race leverde een mooie strijd op tussen Max Weering en Bernard Blaak. Er werd bumper aan bumper geracet totdat Max een foutje maakte en spinde. De beide auto’s raakte elkaar en moesten voor een nood reparatie de pits in maar konden beide de race vervolgen. Het kostte de beide kemphanen veel tijd waardoor deze race werd gewonnen door Michael Hermans  gevolgd door het het duo Carlijn Bergsma/ Niels Kool.

 

Overwinning voor Michael Hermans

 

Max Weering leidt de tussenstand met 216 punten gevolgd door Bernard Blaak met 210 punten.

In de AVENGER cup verstevigde Henk Maas zijn koppositie in de tussen stand.

 

Henk Maas leider in AVENGER cup

 

Hij is leider met 194 punten gevolgd door Andre Rombout met 197 punten.

Het beloofd in alle cup bij de finale races 14 oktober op het TT circuit van assen een spannende strijd te worden, dus mis het niet. De toegang en parkeren is gratis. Voor alle tussenstanden  en informatie www.acnn.nl.
Foto’s: Raymond Zonneveld