Koen en Kris Wauters hebben een druk programma afgewerkt tijdens de jaarlijke Zolder Superprix. De broers verschenen niet alleen aan de start van de derde manche van het Belcar Endurance Championship, ze reden ook de beide races van de Supercar Challenge. De broers Wauters kwalificeerden zich op zaterdag knap vooraan met de Porsche 911 GT3 Cup van DVB RACING en zetten die goede kwalificatiechrono’s om in een tweede plaats tijdens de beide races.

 

 

Na de moeilijk verlopen wedstrijden van de Supercar Challenge in Zandvoort, midden mei, waren Koen en Kris Wauters samen met DVB RACING klaar voor een revanche. Het weekend leende zich daar alvast toe met een mooi en goed gevuld raceprogramma, prachtig weer en heel wat racefans voor de diverse wedstrijden.

Tijdens de eerste race van de Supercar Challenge reden Kris en Koen Wauters een zeer sterke race, die eindigde in het zog van de winnaar.

Koen Wauters: “We reden een foutloze race, want meer zit er voor ons niet meer in achter de winnende BMW, daar moeten we eerlijk in zijn. Anderzijds, in dit sterk bezette veld bewijzen we toch dat als we geen pech kennen, we zeker iedere keer voor een podium kunnen vechten. Ik heb genoten van de race en het is een opsteker om na de tegenvallende resultaten van Zandvoort weer vooraan mee te draaien. Dit moet een motivatie zijn om morgen (zondag) verder te gaan op dit elan.”

Ook op zondag reed het duo met de Porsche in de kleuren van Hubo en Porsche Centre Mechelen naar een knappe tweede plek, nog dichter bij de winnaar dan op zaterdag al het geval was.

Koen Wauters: “Ik had het gisteren al aangegeven, dit is voorlopig het best mogelijke tegen de BMW M4 Silhouette. We hebben opnieuw gedaan wat we moesten, met name strak rijden, geen fouten maken en de rest van het sterke Porscheveld achter ons houden. Ik kon in mijn openingsronde een aantal plaatsen goedmaken na een intense start. Vervolgens heb ik met de Porsche een goede race afgewerkt, ook met het oog op de rijbeurt van mijn broer. Die heeft dan ook foutloos gereden en zo scoren we een tweede opeenvolgende tweede plek, het derde podium van het seizoen al. Ik kijk alvast uit naar de volgende races van de Supercar Challenge.”

De volgende wedstrijden van de Supercar Challenge vinden plaats tijdens het DTM-weekend op Circuit Zandvoort, tijdens het weekend van 15 juni.