Met de Formule 1 in Zandvoort nog maar net achter de rug is de KNAF druk bezig met de Nederlandse afvaardiging voor het Karting Slalom. Dit is onderdeel van het volgende grote evenement, de FIA Motorsport Games van 26 t/m 30 oktober in Marseille, ook wel ‘de Olympische Spelen van de autosport’ genoemd. Om die reden organiseert de KNAF, de overkoepelende kart- en autosportbond, op 15 september aanstaande een Selectiedag bij Kartcentrum Zwolle om vrouwelijk karttalent te vinden die de titel mag gaan verdedigen. Bij de vorige editie in 2019 won Nederland namelijk dit onderdeel met Nina Pothof en Bastiaan van Loenen. Meiden tussen de 14 en 16 jaar die goed kunnen karten worden opgeroepen om deel te nemen aan de KNAF Selectiedag. Aan het einde van de Selectiedag zal de volledige Nederlandse afvaardiging aan de FIA Motorsport Games bekend worden gemaakt. De winnares krijgt niet alleen het ticket ter waarde van € 750 voor de FIA Motorsport Games gesponsord door de KNAF-sectie Karting, maar zal ook worden opgeleid tot een licentiewaardige rijdster als zij (nog) niet in het bezit is van een nationale kartlicentie. Voor meer informatie en inschrijven zie hier.

Bakermat van de autosport
Van 26 tot en met 30 oktober vinden de FIA Motorsport Games in Marseille plaats, ook wel de Olympische Spelen van de autosport genoemd. De KNAF zal 2 karttalenten afvaardigen voor de Karting Slalom, waarbij er nu nog naar een vrouwelijk karttalent wordt gezocht in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Het karttalent hoeft niet in het bezit te zijn van een eigen kart, maar moet wel goed kunnen karten. Vorig jaar heeft Nederland met Nina Pothof en Bastiaan van Loenen de Karting Slalom gewonnen. Aan de nieuwe afvaardiging de zware taak om de titel te gaan verdedigen. Internationale licentiehouders zijn uitgesloten voor dit onderdeel.

Roman Caresani, voorzitter KNAF Karting, vertelt: “Nederland staat momenteel enorm in de ‘spotlight’ met succesvolle coureurs als Max Verstappen en Richard Verschoor, die beiden zijn doorgestroomd naar de autosport na een succesvolle kart carrière. Ook steeds meer meiden worden aangestoken met het ‘kartvirus’. En juist die talentvolle meiden zoeken we om Nederland te vertegenwoordigen bij de FIA Motorsport Games. We zijn benieuwd wie zichzelf in the picture rijdt tijdens de KNAF Selectiedag!” 

Tijdens de KNAF Selectiedag zullen de kandidaten zich eerst klaarmaken voor het gedeelte rijvaardigheid Karting Slalom. Vervolgens gaan zij zich één voor één voorstellen aan de jury. Na deze voorstelronde worden de kandidaten beoordeeld op presentatie, omgang met de media en conditie. Degene met de snelste tijd en de beste beoordelingen wint uiteindelijk een kartlicentie en een ticket naar de FIA Motorsportgames.

Praktische informatie 
Selectiedag KNAF
Donderdag 15 september
16:00 tot 18:00 uur
Kartcentrum Zwolle, Heinoseweg 10B, 8026 PC, Zwolle
Aanmelden kan via de volgende link: klik hier.

Over KNAF
De Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) is de enige overkoepelende kart- en autosportbond in Nederland die erkend is door NOC*NSF, het Ministerie van VWS en de wereld overkoepelende bond voor de kartsport (CIK) en voor autosport (FIA). In die hoedanigheid is de KNAF belast met de controle op de organisatie en veiligheid van de Nederlandse kart- en autosport op Nederlands grondgebied. De KNAF bestaat op dit moment uit negen secties, te weten: Karting, Autorensport, Rallysport, Historische Rally, Rallycross, Autocross, Ovalracing, Terreinsport en Virtueel Racen.

Foto’s: Thomas Bakker

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl