KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft op Moscow Raceway de vierde ronde van het SMP F4 NEZ kampioenschap volledig gedomineerd. De 15-jarige KTF Red Bull Junior zette in de beide kwalificaties de snelste tijd op de klokken en won alle drie de races met grote overmacht. Inclusief zijn twee hattricks in het Spaans Formule 4 kampioenschap is het de derde keer op rij dat Verschoor in een weekend alle drie de races op zijn naam schrijft. KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer wist op Moscow Raceway met een tweede en derde plaats uit drie races twee keer een podium te scoren.

1469383529-moscow_raceway_02

Na een pauze van anderhalve maand werd dit weekend op Moscow Raceway de strijd in het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4 hervat. In de afgelopen weken had KNAF Talent First Red Bull Junior Richard Verschoor zijn klasse getoond door in het Spaans Formule 4 kampioenschap in twee opeenvolgende raceweekenden alle drie de wedstrijden op zijn naam te schrijven. In de kwalificatie op Moscow Raceway leek de 15-jarige rijder die uitkomt voor MP Motorsport deze uitstekende vorm door te trekken, want in beide sessies klokte Verschoor met een ruime marge de snelste tijd en mocht daarmee in ieder geval al in twee van de drie wedstrijden vanaf poleposition vertrekken.

In de eerste race nam Verschoor direct afstand van de concurrentie en had bij de eerste doorkomst al een voorsprong van een seconde op zijn achtervolgers. De KTF-rijder bouwde deze marge soeverein uit naar drie seconden om vervolgens zijn banden te sparen en onbedreigd de winst te pakken. Door deze zege mocht Verschoor ook in de tweede race vanaf poleposition vertrekken. Dit keer kwam alleen bij de start zijn leidende positie even in gevaar. Deze aanval werd echter afgeslagen en vervolgens reed de 15-jarige inwoner van Benschop opnieuw superieur naar de overwinning. Terwijl Verschoor ook nog de snelste raceronde liet noteren, passeerde de KTF-piloot met een voorsprong van ruim vijf seconden op de concurrentie de zwart-wit geblokte vlag. Alsof dit machtsvertoon nog niet genoeg was, kende Verschoor in de derde race vanaf poleposition een perfect start, en dat was ook meteen het laatste wat de concurrentie van de KTF-rijder te zien kreeg. Op de finish bedroeg zijn voorsprong dit keer ruim vier seconden. Daarmee was de derde achtereenvolgende hattrick voor Verschoor een feit. “Alles valt nu perfect op z’n plek. Ik heb vertrouwen in de auto en de samenwerking met het team MP Motorsport loopt super. De meeste andere rijders hadden al een keer op dit circuit gereden, maar die achterstand had ik al snel ingehaald. De snelheid zat er eigenlijk al direct goed in en met dit resultaat kan ik alleen maar tevreden zijn”, blikte Verschoor op weer een perfect raceweekend terug.

1469383552-moscow_raceway_04

Jarno Opmeer kende een wat stroef begin op Moscow Raceway. De kwalificaties leverden een zesde en vijfde positie op, terwijl de KNAF Academy-pupil in de eerste race genoegen moest nemen met plaats vijf. Daarna hervond Opmeer zijn snelheid, want in een fraaie inhaalrace wist de als vijfde gestarte MP Motorsport-rijder in de slotronde van race twee zelfs de tweede plaats te veroveren. In de laatste wedstrijd besliste Opmeer een duel om plaats drie in zijn voordeel en mocht zo voor de tweede keer op één dag op het podium plaatsnemen.

Door zijn perfecte score heeft Verschoor zijn achterstand in het SMP F4 NEZ kampioenschap op de leidende Opmeer bijna gehalveerd tot 31 punten. Met nog drie raceweekenden en dus negen races te gaan, is er nog van alles mogelijk.

1469383571-moscow_raceway_06