Van 28 tot en met 30 oktober 2016 wordt in het WTC Expo Leeuwarden de tweede editie van de klassiekerbeurs CLASSICSNL georganiseerd. Met nog ruim 6 weken te gaan tot aan de beurs mag de organisatie nu al concluderen dat de beurs is gegroeid. Ze is behoorlijk groter van opzet als de succesvolle debuuteditie van vorig jaar.

De verantwoordelijken koppelen een hoge mate van ambitie aan de beurs CLASSICSNL. Ze zijn meer dan tevreden met de positieve ontwikkeling en groei die de tweede editie laat zien. Beursmanager Pieter Fokkema licht het graag toe. “Voor de tweede editie mogen we een groter en nog gevarieerder aanbod auto’s en deelnemers begroeten. Dat de beurs 35% is gegroeid maakt deze alleen maar aantrekkelijker. Wij verwachten dan ook een toename van het aantal bezoekers. Hiermee zorgen we er voor dat de beurs steeds meer op de agenda komt van klassieker minnend Nederland en daarbuiten”.

oldtimerveiling1

100 jaar BMW
Het hoofdthema van CLASSICSNL 2016 staat in het teken van het eeuwfeest van BMW. In samenwerking met de BMW Klassieke Autoclub zal een bijzondere invulling worden gegeven aan het 100-jarig bestaan en zullen 15 iconen uit de indrukwekkende modelhistorie van het Beierse merk het centrale themaplein opluisteren. De BMW 507- het legendarische ontwerp van Graf Koertz- en de BMW 326 vormen slechts een kleine greep uit de eye-catchers uit München, die hun opwachting in Leeuwarden zullen maken. Een ander aansprekend thema wordt ingekleurd door het 70 jarig jubileum van de Wegenwacht. Op dit ruim opgezette themaplein zullen illustere Wegenwacht auto’s uit vroeger tijden worden gepresenteerd.

Hoogwaardige opzet
In het WTC Expo worden de hallen gevuld met hoogwaardig commercieel aanbod, klassiekers voor expositiedoeleinden en daarnaast vele branchegerichte activiteiten. De specifieke, hoogwaardige stijl van CLASSICSNL zal voor de tweede editie op dezelfde wijze worden doorgezet als die van de eerste editie. Want CLASSICSNL richt zich andermaal op een gevarieerd aanbod van klassiekers, die zich in een staat bevinden van goed tot concoursstaat.”

Beschikbare expositieruimte zo goed als ingevuld
Een keur aan deelnemers heeft zich inmiddels ingeschreven voor de tweede editie van CLASSICSNL. De beschikbare vloeroppervlakte voor de beurs is dan ook zo goed als ingevuld. Partijen die nog willen deelnemen wordt dan ook verzocht zich spoedig te melden, om zo nog verzekerd te zijn van standruimte op de beurs.

Veiling
Op de tweede editie van CLASSICSNL is er in samenwerking met Online Auctionmaster uit Groningen een veiling van klassieke auto’s. Zowel particulier als bedrijfsmatig aanbod mag worden ingebracht. Net als het overige aanbod op de beurs, is het uitgangspunt dat de te veilen klassieke auto’s zich tenminste in een goede staat bevinden. Aanmelden voor de veiling kan tot 7 oktober aanstaande. Vanaf die datum staan de te veilen auto’s online en kan er reeds geboden worden. De kijkdagen zijn op de beurs op vrijdag 28-10, zaterdag 29-10 en deels op zondag 30-10. Op zondagmiddag 30-10 worden de auto’s live op de beurs afgehamerd. Voor meer informatie en aanmelden voor de veiling kunt u terecht op website.

Tickets bestellen
Voor bezoekers is inmiddels de kaartverkoop gestart. In de online voorverkoop bedraagt een toegangsbewijs € 11,50. Te bestellen via de website, www.classicsnl.nl.

99999