Regerend kampioen Andras Király was op het Belgische circuit van Zolder zo oppermachtig dat hij gisteren met gemak en met ruime voorsprong de twee races wist te winnen in de Conrad Mazda MaX5 Cup. Zijn teamgenoot Chris Woodger zorgde ervoor dat hun team IL Motorsport de leiding in het teamkampioenschap verder wist te vergroten.

 

 

De snelste ronde gerekend over beide races kwam niet geheel verrassend op naam van Andras Király met een tijd van 1:59.365 in de elfde ronde van de eerste race.

In de tussenstand van het kampioenschap leidt Király met 237 punten de dans, gevolgd door Kreijne met 226 punten. Derde is Bol met 224, vierde De Backer met 222. De vijfde plaats wordt met 216 punten gedeeld tussen Turcu en Van Gerven.

Team IL Motorsport met coureurs Chris Woodger en Rudy Schilders heeft de leiding in het teamkampioenschap, met 59 punten. Tweede is Team d’Hont met Guido d’Hont en Youri Verswijveren met 55 punten.

De negen evenementen van de Conrad Mazda MaX5 Cup omvatten totaal 19 races meetellend voor het kampioenschap en vinden plaats op vier verschillende circuits. Naast dat van Zandvoort worden ook Assen en het Belgische Spa/Francorchamps en Zolder aangedaan.

In Nederland en Engeland is het racen met de Mazda MX-5 al jaren bijzonder populair, evenals in de Verenigde Staten van Amerika, waar Mazda de grootste autosportsponsor is en tevens hoofdsponsor is van het circuit van Laguna Seca. 61 % van alle raceauto’s in Amerika is een Mazda.

De ideale combinatie van sportief rijden tegen een uiterst betaalbare prijs en een ultiem gevoel van vrijheid past prima binnen het concept van MaX5 Racing. In het nog steeds aan populariteit winnende kampioenschap in Nederland wordt er uitsluitend gereden met de Mazda MX-5 1.6 liter van de eerste generatie (NA, 1990-1993) met 116 pk (135 Nm) en handgeschakelde vijfbak. Het minimum gewicht, inclusief rijder, is 960 kg. Een zeer betaalbare klasse waarin voor zowel de beginnende rijder als de ervaren coureur veel plezier te behalen valt.