Komend weekend, 15 en 16 maart, zal op de wegen rondom Emmeloord wederom de Zuiderzeerally worden verreden. Historisch gezien was deze wedstrijd een tweedaags evenement maar de afgelopen jaren werd dit evenement op één dag afgewerkt. De komende editie kent echter weer twee dagen waarin de deelnemers met elkaar de strijd aangaan. Ook Kevin van Deijne en zijn vaste navigator Hein Verschuuren staan opnieuw aan de start van de wedstrijd die door velen gezien wordt als dé start van het nieuwe rallyseizoen.

Op de startlijst staan diverse deelnemers uit het binnen- en buitenland die een auto uit de R5 categorie meebrengen. “We zullen echt moeten strijden voor een goede klassering, we krijgen het niet in onze schoot geworpen. We hebben een groot vertrouwen in de Skoda Fabia R5 en we denken inmiddels een goede setup te hebben gevonden,” laat Kevin weten.

Het team nam deel aan de Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort. Daar wisten Kevin en Hein de overwinning in de wacht te slepen. Toch was men nog niet helemaal tevreden over de setup en hield daarom de afgelopen periode nog een testdag. “Daar hebben we uiteindelijk een werkbare setup gevonden,” zegt Kevin. “We denken met die setup goed voor de dag te kunnen komen op de proeven rondom Emmeloord.”

We hebben intern besloten dit seizoen te gaan strijden voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy. Naast een aantal Nederlandse wedstrijden staan ook een aantal wedstrijden in België en Duitsland op deze kalenders. “De Zuiderzeerally telt mee voor beide kampioenschappen. De competitie is erg hoog, dus we zullen vol aan de bak moeten,” zegt Kevin. “Gelukkig hebben we ons goed en zorgvuldig voorbereidt. Zowel de auto als wij verkeren in een topconditie en zijn klaar voor het seizoen.”

In 2016 en 2017 hebben Kevin en Hein hier niet gereden, terwijl het optreden in 2018 van zeer korte duur was. “We zullen dus tijdens het verkennen het parcours goed in de pace notes moeten verwerken. De dijkproeven zijn listiger dan ze zich laten aanzien, maar zullen deze toch vol moeten nemen,” aldus Kevin.