Wat een debuut in de Carrera Cup Benelux! Tijdens de Pinksterraces op het circuit van Zandvoort kwam ik voor het eerst uit in deze raceklasse en ik durf met recht te zeggen dat we het met z’n allen uitstekend hebben gedaan. Na een keurige vierde plek in de eerste race op zaterdag, slaagden we er met Bas Koeten Racing in om op zondag de tweede race te winnen. Ik ben dan ook heel tevreden met dit eerste weekend in de Porsches en kan niet wachten om er weer tegenaan te gaan!

 

 

Het is snel gegaan in de afgelopen week. Dinsdag was ik voor het eerst op de werkplaats van Bas Koeten Racing en ontmoette ik het team, waarna we op woensdag een shakedown reden met de auto. Die dag was volledig bedoeld als test, wennen aan de auto. Met name het gebrek aan ABS was nieuw, maar gelukkig was dat na een paar ronden gewend en beleefden we een uitstekende eerste testdag. Het zorgde voor veel vertrouwen in de rest van de week. De trainingen op vrijdag verliepen qua snelheid prima, maar we slaagden er niet echt in om een mooi strak rondje neer te zetten door de omstandigheden op de baan. Een rode vlag, verkeer, dat soort dingen. We wisten wel dat het tempo erin zat, maar als het niet op de tijdenlijst staat moet je dat natuurlijk nog wel even laten zien! Gelukkig konden we dat in de kwalificatie op zaterdag doen. De kwalificaties werden in de regen gereden en daar moest ik een paar ronden aan wennen, maar een vierde plek voor de eerste race en een derde voor de tweede, was prima.

 

De eerste race vond plaats op zaterdagmiddag en werd verreden op een opdrogende baan. Dat soort omstandigheden maak je niet elke dag mee, dus het was wel een uitdaging. Ik bleef mooi uit de problemen en kon een keurige vierde plaats pakken. Punten bij het debuut in de Carrera Cup Benelux is altijd een fijn gevoel. Maar het werd beter: op zondag vond de race plaats op een droge baan en had ik een geweldige start vanaf de derde plek. Ik kon de leiding pakken in de eerste bocht en wist na de safety car-situatie een gat te slaan dat ik vervolgens kon controleren. Vanaf dat moment was het een kwestie van gecontroleerd naar de finish rijden en mijn eerste overwinning claimen!

Het is echt lekker beginnen op deze manier en ook voor het team van Bas Koeten is het heel erg fijn. Ik vind het heel knap dat ze dit voor elkaar hebben gekregen want ook voor hen was de samenwerking heel vers. Om dan samen gelijk te winnen, is fantastisch