Vanaf volgende week zal ik het hele verdere seizoen te zien zijn in de Porsche Carrera Cup Benelux. Na een succesvol seizoen in onder andere de LMP3-klasse van zowel de European als de Asian Le Mans Series, kan ik niet wachten om hier aan de slag te gaan. In de Porsche Carrera Cup Benelux verwacht ik een nieuwe stap te kunnen zetten in mijn leerproces als coureur.

Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat ik plaatsneem achter het stuur van de Porsche, ik heb dit in het verleden al meerdere keren kunnen doen. Het is een geweldige auto om mee te rijden en zeker niet gemakkelijk. Hij is zacht in de vering en je moet het echt in de details gaan zoeken als je hard wilt gaan. Het is ook echt een evolutie in mijn rijstijl, omdat de Porsche wel een bepaalde manier van rijden vereist. Dat is trouwens alleen maar goed; ik ben hier om een meer complete coureur te worden.

Het eerste weekend waarin ik zal deelnemen, vindt gelijk plaats op Zandvoort tijdens de Pinksterraces. Dat is natuurlijk geweldig, want Zandvoort is een leuke en uitdagende baan. Een echt old school-circuit en voor mij een thuiswedstrijd. De nieuwe status van Zandvoort als Formule 1-circuit is natuurlijk ook ontzettend gaaf. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Ik wil de komende periode vooral gebruiken om te leren en het behalen van mijn persoonlijke doelen. De Porsche Carrera Cup Benelux voelt voor mij als de ideale omgeving om mijzelf te ontwikkelen en dat is precies wat ik wil doen.

Naast Zandvoort, zal ik verder in actie komen in alle resterende races op de kalender van de Porsche Carrera Cup Benelux:

7-9 juni: Zandvoort
19-21 juli: Assen
13-15 september: Nürburgring
28-29 september: Barcelona