Voor karter Glenn van Berlo is het de laatste race van het seizoen en niet zomaar één: het wereldkampioenschap OK in Kristianstad. De zestienjarige toprijder uit Veghel hoopt op de Zweedse baan komend weekeinde voor een fraai slotakkoord te kunnen zorgen.

 

 

Glenn kijkt met een positief gevoel vooruit op het WK in Zweden. Hij heeft er vorige week een paar dagen getest en daar constateerde hij opnieuw hij dat de baan hem ligt. Tijdens zijn deelname aan het EK OK van vorig jaar reed hij er al sterk. “De test van vorige week ging lekker, de snelheid was goed, ook al reden we nog niet met wedstrijdmateriaal”, zei de snelle Brabander. “De baan in Kristianstad lijkt me een geschikte baan om een WK te houden. Je kunt er op veel plekken inhalen.”

Wat hij van het WK kan verwachten, is moeilijk te voorspellen, stelt hij. “Het is van tevoren sowieso moeilijk te zeggen hoe een wedstrijd zal verlopen. En tijdens zo’n test rijdt iedereen met andere materialen dan tijdens de wedstrijd. Het belangrijkste is dat ik er een goed gevoel over heb en dat de voorbereiding goed is verlopen.”

Zelf rijdt hij nu met een heel andere kart dan vorig jaar. Hij hoopt dat het materiaal beter gaat zijn dan in de andere wedstrijden. “Misschien dat we motorisch nog wat kunnen winnen, hopelijk heeft tuner Vortex de afgelopen weken wat verbeteringen kunnen vinden in de motor, maar als dat niet zo is dan moet ik maar wat meer gas geven”, zegt hij met een lach.

Glenn weet dat de kwalificatie heel belangrijk zal zijn voor het verdere verloop van zijn WK. “Het zit in de OK-klasse zo dicht op elkaar. Je moet dus een perfecte ronde rijden om vooraan te kunnen meedoen. Alle kleine verbeteringen in het materiaal zullen daar ook zeker aan bijdragen. Gelukkig zit ik bij Lennox Racing goed qua begeleiding.”

 

 

Aan zijn vorm ligt het in ieder geval niet, weet Glenn. “Ik heb er superhard voor getraind. Zowel qua conditie als kracht. Meer had ik eigenlijk niet kunnen doen. Samen met de test is mijn voorbereiding heel positief geweest.”

Nu het einde van zijn seizoen in zich is, werpt de vraag zich op wat zijn plannen zijn voor volgend jaar. Daarover heeft Glenn nog geen duidelijkheid. Mijn managers Renger van der Zande en Nick Catsburg zijn de opties aan het bekijken.”

Maar eerst dat WK dus nog. Na een (zeer) pechvol seizoen tot dusver hoopt Glenn op een mooie afsluiting. “Door allerlei tegenslagen is het jaar niet zo verlopen als ik had gehoopt. Dat is erg frustrerend, zeker als je er superhard voor werkt. Nu hoop ik dus op een mooi resultaat op het WK. Dat zou een lekker gevoel geven! Ik hoop dat tijdens het WK alles op zijn plek valt!”

Glenn van Berlo wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Chica Chico, Rob van den Heuvel Auto’s, Home Autotainment en Van Berlo Bedrijfsvloeren en Next-level Logistics.