Het eerste evenement van de 2021 Van Wezel Westfield Cup, verreden op cm.com Circuit Zandvoort, is gewonnen door Jonas Wintermans (MDM Motorsport). Zijn teamgenoot Willem Vriend pakt plaats twee voor Sander Dullaart op de derde podiumpositie.

 

 

Met eindelijk een echt evenement dat afgewikkeld kon worden, was het niet zo verwonderlijk dat er maar liefst 24 Westfields aan de start van de tijdtraining verschenen. Na vijftien minuten toonde Willem Vriend zich het snelste voor Jonas Wintermans en Frank Hoekstra.

Jonas Wintermans verschalkte Vriend bij de start en reed onbedreigd naar de overwinning. Dit kwam doordat Vriend de hele race aan het duelleren was met Sander Dullaart. Pas in de laatste ronde greep Vriend plek twee, voor Dullaart. Echter verloor Wintermans de overwinning na een straf die hem terugzette naar plek vier, waardoor Hans Wellink derde werd.

 

 

In race twee pakte Dullaart de kopstart en kon lang leiden door het duel tussen Vriend en Wintermans op plek twee. Dullaart proefde het zoet van de overwinning, maar ook ditmaal veranderde dit door een straf die Wintermans promoveerde naar de winst, voor Vriend en Jan Frensch.

De derde race was een waar spektakelstuk. Wintermans had de kopstart maar elke volgende ronde reed hij met Dullaart naast hem over het rechte stuk. De leiding werd meerdermale tussen de twee gewisseld tot Dullaart een remfoutje maakte bij de Tarzanbocht en terrein moest prijsgeven. Wintermans won voor Robert Andriessen die knap Vriend achter zich hield na een minstens even spannend gevecht.

 

 

Wintermans wint het evenement voor Vriend, met Dullaart als derde en Robert Andriessen vier. Willem Vriend leidt nu het kampioenschap, voor Robert Andriessen en Jonas Wintermans. Indien er geen veranderingen komen zal het volgende evenement plaatsvinden op 27 juni, wederom op cm.com Circuit Zandvoort.

 

Website: www.westfieldcup.nl

Twitter: www.twitter.com/westfieldrijder

YouTube: http://www.youtube.com/user/westfieldcup

Auteur : Ivan Kok. Foto’s: Margo van Toor