RACING TEAM NEDERLAND HEEFT EEN VIERDE COUREUR INGELIJFD VOOR HET 2019/20 FIA WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP.

Omdat Nyck de Vries datzelfde weekend twee Formule 2-races in het voorprogramma van de Grand Prix van België moet rijden, zal Racing Team Nederland Job van Uitert als vervanger van Nyck inzetten in de 4 Hours of Silverstone (de openingsrace van het WK) die op zondag 1 september a.s. verreden wordt.

De 20-jarige Job zal in Engeland samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde de nieuwe auto van Racing Team Nederland besturen; de Oreca ingezet in samenwerking met het Franse TDS Racing. Van Uitert komt dit jaar met zo’n zelfde Oreca uit in het Europees kampioenschap voor het Russische G-Drive team. Ook die auto wordt gerund door TDS. Na Silverstone komt Job nogmaals uit voor Racing Team Nederland, tijdens de 4 Hours of Shanghai. In China vervangt hij Frits van Eerd die dat weekend verhinderd is.

Frits van Eerd: “Persoonlijk en met Jumbo support ik al jaren jong talent. In de autosport is dat begonnen met Max Verstappen en inmiddels hebben we ook Nyck in de Formule 2 en bij Racing Team Nederland, Rinus van Kalmthout in Amerika en Job in de langeafstandsracerij. Vorig jaar heeft Job het fantastisch gedaan in de LMP3 en nu doet hij het ook geweldig in de LMP2, met meteen een overwinning in het EK en een indrukwekkend debuut op Le Mans. Omdat Nyck dit jaar kampioen kan worden in de Formule 2, moet hij natuurlijk op Spa zijn. Dat Job hem nu vervangt op Silverstone en mij straks in China, is voor Racing Team Nederland een enorme aanwinst: Job is snel, heeft ervaring met de Oreca en kent de crew van TDS goed. Mooi hoe op deze manier alles samenkomt.”

Job van Uitert: “Vanaf mijn eerste jaar in de autosport heeft Frits mij gesteund en ik ben dan ook ontzettend blij en trots dat ik nu voor Racing Team Nederland kan uitkomen. Hopelijk is mijn ervaring met Oreca en TDS van nut voor het team, op jacht naar succes op Silverstone en in China. We hebben een sterk team en met de Oreca moeten we in beide races podiumkandidaat zijn.”

Xavier Combet (TDS): “Toen we Job in 2018 met onze Oreca lieten testen, zagen we meteen zijn potentieel. Hij heeft ons sindsdien niet teleurgesteld, want hij is snel, werkt hard en nauwkeurig en maakt geen fouten. We zijn dan ook blij dat Job nu ook, samen met Frits, Giedo en Nyck, ook deel uitmaakt van Racing Team Nederland. We zijn er zeker van dat we op deze manier vooraan mee kunnen doen.”

Op 22/23 juli komt Racing Team Nederland in actie tijdens de FIA WEC Prologue in Barcelona, de traditionele tweedaagse test voor alle WK-teams in de aanloop naar de eerste race van het seizoen. In Spanje testen Frits, Nyck en Giedo met de auto, die daags voor de proloog officieel gepresenteerd wordt.