Job van Uitert rijdt in 2020 bij het Britse United Autosports. De 21-jarige Nederlander zal samen met Will Owen en Alex Brundle aan boord van een van de blauw-wit-rode Oreca 07 LMP2’s het volledige European Le Mans Series kampioenschap rijden. De 24 uur van Le Mans staat eveneens op het programma.

De deal betekent dat Van Uitert opnieuw de kans krijgt om een European Le Mans Series titel te winnen nadat hij in 2018 een spraakmakend debuut bij RLR Msport bekroonde met de LMP3 titel en de award voor beste nieuwkomer en vervolgens doorgroeide naar de LMP2 klasse met G-Drive Racing, waar hij in 2019 vice-kampioen werd. United Autosports, geleid door Zak Brown en Richard Dean, is een van de meest succesvolle teams in de endurance racerij en geldt als een van de grote titelkandidaten in de LMP2 klasse.

Het spreekt dan ook voor zich dat de jongeling al vooruit kijkt naar 2020, in de wetenschap dat hij aan boord een van de meest competitieve auto’s van het veld zit: “Ik ben echt heel blij dat ik komend seizoen onderdeel ben van het United Autosports team. Ik heb in mijn twee seizoenen in de ELMS en op Le Mans tegen het team geracet en ik weet hoe goed zij zijn. We hebben de afgelopen jaren vaak en lang met elkaar gesproken en geprobeerd samen te werken en ik ben meer dan tevreden dat het nu gelukt is. Wat betreft de rijders bezetting denk ik dat we met Alex en Will bijzonder sterk gaan zijn. We gaan een super seizoen tegemoet met veel plezier en hopelijk veel podiums en champagne!”

Team eigenaar Richard Dean is even overtuigd van het potentieel van de nieuwe samenwerking: “Ik heb de afgelopen jaren, sinds zijn debuut in de ELMS Job zien groeien en ik ben erg gelukkig dat we hem aan boord hebben voor 2020. Hij past heel goed in ons team en bij Alex en Will. Ik kan niet wachten tot het seizoen begint.”

Zak Brown, bij het grote publiek bekend door zijn rol als teammanger bij Mclaren F1, kijkt ook uit naar de komst van zijn nieuwe pupil: “We hebben het team rond voor kerst en Job maakt voor ons het plaatje compleet. Hij is supersnel en past goed bij de andere twee coureurs. Ik heb er vertrouwen in dat we komend jaar weer gaan vechten voor overwinningen en de titel.”

Het aankomende ELMS seizoen start op 5 april op het circuit van Barcelona voor dat het kampioenschap achtereenvolgens Monza, Paul Ricard, Silverstone, Spa-Francorchamps en Portimao aandoet.