Job van Uitert heeft voor het aankomende seizoen beslag gelegd op een van de meest felbegeerde stoeltjes in de lange-afstands racerij. De regerend kampioen in de LMP3 klasse van de European Le Mans Series promoveert naar de LMP2 klasse bij G-Drive Racing, in 2018 nog het te kloppen team in de hoogste divisie van de ELMS. Als kers op de taart maakt Van Uitert zijn debuut in de 24 uur van Le Mans, waarmee een langgekoesterde droom voor de 20-jarige Dongenaar uitkomt.


In 2018 maakte Van Uitert zijn debuut in de LMP3 klasse, de eerste opstap richting de 24 uur van Le Mans en wist dankzij het veroveren van de Europese titel en de Rookie of the Year award een onuitwisbare indruk achter te laten. Die successen leverde Van Uitert een test op bij G-Drive Racing, in 2018 winnaars van de LMP2 titel, de hoogste klasse, in de European Le Mans Series. Die auditie was dus zo overtuigend dat Van Uitert zich in 2019 bij oud-Formule 1 coureur Jean-Eric Vergne en teameigenaar Roman Rusinov voegt in de zwart-oranje G-drive Oreca.


“Dit is een droom die uitkomt, zoveel is wel duidelijk”, aldus Van Uitert die een van de meest competitieve zitjes van het seizoen heeft bemachtigd. “G-Drive Racing heeft drie titels in het Europees kampioenschap, was ook al eens de beste in het wereldkampioenschap en is een van de topteams op Le Mans. Dit is zonder twijfel de beste plek om mijn carrière te vervolgen, een plek waar ik kan racen om overwinningen”, aldus Van Uitert die weet dat
alle ogen op de #26 Oreca 07 gericht zullen zijn. “Met Jean-Eric en Roman heeft het team al een bijzonder competitieve basis en ik ga er alles aan doen om samen met het hen succesvol te zijn.”


Teameigenaar Roman Rusinov is verheugd met het tekenen van zijn nieuwe teamgenoot: ”Job heeft veel indruk gemaakt door zijn snelheid maar met zijn manier van werken. Ik ben er zeker van dat hij de verrassing van het
seizoen gaat zijn in de LMP2 klasse en met hem aan boord hebben we de ideale mix van ervaring, snelheid en jong talent.”


G-Drive Racing zal naast de zes wedstrijden in de European Le Mans Series, waar het haar titel verdedigt, eveneens de zes uur van Spa-Francorchamps, een wedstrijd in het wereldkampioenschap, gaan rijden ter voorbereiding op de 24 uur van Le Mans. Een evenement dat meer is dan alleen een race, weet Van Uitert: “Le Mans is de grootste wedstrijd van de wereld en naast de jacht op een vierde ELMS-titel voor het team zijn alle pijlen gericht op succes in Frankrijk. Dat ik in die wedstrijd, bij dit team, met zulke kansen mijn debuut mag maken is zoals gezegd een droom die uitkomt.”


Job van Uitert wordt in 2019 bijgestaan door Eltra Engineering, Jumbo Supermarkten en Machinefabriek Van Uitert.


Kalender 2019
4h Paul Ricard – ELMS (Frankrijk) – 14 april 2019
6h Spa-Francorchamps – WEC (België) – 4 Mei 2019
4h Monza – ELMS (Italië) – 12 mei 2019
24h Le Mans – WEC (Frankrijk) – 15/16 juni 2019
4h Barcelona – ELMS (Spanje) – 21 juli 2019
4h Silverstone – ELMS (Engeland) – 31 augustus 2019
4h Spa-Francorchamps – ELMS (België) – 22 september 2019
4h Portimão – ELMS (Portugal) – 27 oktober 2019