Jeroen Bleekemolen kwam dit weekend in twee races in actie op de Daytona International Speedway. Op vrijdag greep de #35 Mercedes-AMG GT4 van Riley Motorsport de overwinning tijdens de 4 uurrace in het kader van de IMSA Michelin Pilot Challenge. Dat deed Bleekemolen samen met Dylan Murry en Jim Cox. Een dag later stond hij aan de start van de klassieke Rolex 24 uur van Daytona. Samen met Tim Pappas, Trenton Estep en Sven Muller nam Bleekemolen plaats achter het stuur van de #54 Porsche 911 GT3 R van Black Swan Racing en werd er in de GTD-klasse een vijfde plaats behaald.

 

 

Bleekemolen kon met een goed gevoel op het weekend in Daytona terugkijken. “Vrijdag hebben we een mooie race gereden. Mijn teamgenoot reed op een prima 15e plaats en nadat ik het overgenomen had, kon ik mooi naar de kop van het veld rijden en zelfs een gaatje slaan. Na de wissel werd het nog spannend, maar heeft mijn andere teamgenoot de overwinning over de streep getrokken.

Dat Bleekemolen in actie kon komen tijdens de 24 uur van de Daytona was een klein mirakel. “De 24 uur is één van de klassiekers, daar kom je voor. Het was mooi dat we erbij konden zijn. Tijdens een vrije training op donderdag is één van mijn teamgenoten hard gecrasht en was de auto afgeschreven. We dachten dat het weekend voorbij was, maar het team heeft enorm hard gewerkt om de auto op tijd klaar te krijgen. Er moesten twee auto’s compleet gestript worden om er een nieuwe van te maken. We hebben bijna alle trainingen gemist, maar de snelheid was verrassend goed. Als je dan vijfde wordt, mag je trots zijn.”

 

 

De 24 uur zelf verliep grotendeels volgens plan. “We hadden een kleine setback door een kapotte diffuser, waardoor de auto enorm gevoelig stuurde. En ik moest toch al enorm wennen, omdat de Porsche 911 GT3 R nieuw voor me is. We hadden veel overstuur, maar waren wel snel en konden knokken met de top van het veld. Al met al een prima race en ik blijf dit soort races fantastisch vinden.”