Jeroen Bleekemolen heeft een uiterst succesvol weekend achter de rug met het Duitse team Black Falcon. De #4 Mercedes-AMG GT3 met naast Bleekemolen ook Ben Keating, Felipe Fraga en Cooper MacNeil zegevierde glansrijk in de Hankook 24 uur van COTA. De race lag halverwege in de nacht van zaterdag op zondag stil vanwege de geluidsnormen op het Circuit of the Americas. Op dat moment waren er 11 uur gereden en ging het team van Black Falcon aan de leiding van de race met een ronde voorsprong. Op zondag werd de voorsprong alleen maar verder uitgebouwd en het verschil bij de finish bedroeg vier ronden op de naaste belager.

Black Falcon had in de kwalificatie ook al pole position veroverd, maar ondanks het uitstekende verloop was het toch een zware beproeving. Jeroen Bleekemolen: “Het circuit is aardig hobbelig en dat maakt het zwaar. Dat zag je ook aan het grote aantal uitvallers. Het is zwaar door de vele hobbels en hoge kerbstones.”

In de nacht werd er niet gereden en dus was er een kort moment van rust. “Je parkeert de auto op het rechte stuk en dan mag je ook niet aan de auto komen. Zondag zijn we vanuit die positie verder gereden en hebben geen enkel probleem meegemaakt. Dat is de manier om 24 uurs races te winnen. Je moet snel zijn, maar vooral ook geen fouten maken. Dit was een topprestatie van het hele team.”

Bleekemolen genoot van het racen in de 24h Series. “Het is een leuk en hoog aangeschreven kampioenschap dat nog niet zo lang bestaat. Dit was de derde keer dat deze race werd gehouden en het animo wordt ieder jaar groter. In Amerika had je eigenlijk maar één echte 24 uurs race en dat is die van Daytona. Het is uniek om in een 24 uurs race de overall overwinning te pakken. Het is zo moeilijk, omdat er veel mis kan gaan.”

Jeroen Bleekemolen kan nu even van zijn rust genieten en staat in het weekend van 14 december aan de start van de 8 uur van Bahrein in het kader van het FIA World Endurance Championship.