Brullende uitlaten, ronkende motoren, regen, zon en prachtige autosport. Afgelopen zaterdag 18 juni was een deel van het Vechtdal het strijdtoneel van de twaalfde editie van de Autosoft Vechtdalrally. In de nabije omgeving van Hardenberg was regerend kampioen en huidig leider in het Nederlands Rallykampioenschap Jasper van den Heuvel, genavigeerd door Lisette Bakker, onaantastbaar. Van den Heuvel wist de wedstrijd met grote overmacht te winnen. In de Vechtdal Shortrally was de strijd spannend tot de laatste klassementsproef. Uiteindelijk waren het Hans Weijs Sr., met Jamilla van Altena op de hotseat, die met de hoofdprijs huiswaarts konden keren.

Rally
Onder steeds wisselende weersomstandigheden wist Van den Heuvel uiteindelijk acht van de negen klassementsproeven op zijn naam te schrijven en reed hij de Belg Matthias Boon op een achterstand van ruim 37 seconden. Antoine van Ballegooijen, die voorafgaand aan de Autosoft Vechtdalrally op de derde plaats stond in de strijd om het Nederlands Rallykampioenschap, eindige als derde. Met een achterstand van bijna een minuut op Van den Heuvel.

Shortrally
De strijd om de overwinning in de Shortrally was een stuk interessanter om te volgen. Hans Weijs Sr. begon de wedstrijd als snelste op de voet gevolgd door Antoine Biesheuvel met Saskia Bleijenberg in de Nissan 350Z. Biesheuvel pareerde op de volgende klassementsproef en nam zodoende brutaal de leiding over in het klassement. Vanaf de derde klassementsproef kreeg de ervaren Hans Weijs de leiding in het klassement weer in handen en mengde vooral regerend Shortrally kampioen Ruurd Ochse met navigator Fred Roelfsema zich in de strijd om de eindoverwinning. Biesheuvel moest door een verkeerde bandenkeuze het tweetal voor zich wat laten lopen. De strijd tussen Weijs en Ochse duurde tot en met de laatste klassementsproef. Uiteindelijk hield Weijs 4,4 seconden over op Ruurd Ochse. Antoine Biesheuvel wist met een achterstand van bijna een halve minuut ten slotte beslag te leggen op de derde plaats.

Cups en Challenges
Diverse cups en challenges kwamen aan de start in de Autosoft Vechtdalrally. Zo is deze wedstrijd al jaren een vaste waarde op de kalender van de West Euro Rally Cup. Verschillend internationale deelnemers vonden zodoende hun weg naar Hardenberg. Zij vochten daar een mooie wedstrijd uit met de Nederlandse deelnemers aan deze internationale cup. Brian Madsen, in een geweldige Peugeot 306 MAXI, wist de strijd in de West Euro Rally Cup te winnen voor Gerben Brouwer met zijn machtige Audi Quattro. In de One Day Rally Challenge, een apart kampioenschap dat wordt verreden tijdens de eendaagse rallyevenementen in Nederland, deed Gerben Brouwer goede zaken. De garagehouder uit Rogat eindigde ook in die challenge als tweede achter Antoine van Ballegooijen.

Naast de deelnemers aan de Opel FWD Challenge (Een kampioenschap dat alleen toegankelijk is voor deelnemers met een voorwiel aangedreven Opel) streden ook de deelnemers aan de BMW 325i Challenge voor hun wedstrijd in Hardenberg. De jonge Roald Leemans wist uiteindelijk met zijn Opel Astra de klassementsproeven als snelste af te werken en zodoende als winnaar uit de bus kwam bij de Opels. Terwijl de overwinning bij de BMW’s naar Rick Mollink ging.

De organisatie van de Autosoft Vechtdalrally kan zonder noemenswaardige incidenten terugkijken op een zeer succesvolle editie van hun evenement.

b9e84abf-332e-41fa-a43d-06e0f2c2171a[1]