Zondag 14 juli op Racepark Meppen is een dag die Jasper Stiksma niet snel zal vergeten. Het was namelijk de dag dat hij in zijn nog prille race carrière twee races in de PTC cup op zijn naam wist te schrijven. Een prestatie van formaat want een kritische lezer zal onmiddellijk zeggen was er dan wel concurrentie. Concurrentie was er zeker want als je de leider in het klassement Noah Hermans en de regerend kampioene in de PTC cup Rianne Bergman achter je houdt mag je gerust constateren dat dit een echt top prestatie is. Door deze prestatie stijgt Jasper naar de tweede plaats in de tussenstand van het kampioenschap.


Jasper Stiksma in de Continent PTC cup

In de Continent cup ligt de top tien altijd heel dicht bij elkaar. Maar deze keer op het korte bochtige circuit van Racepark Meppen domineerde het team Auke Wiegers en Daniel Meendering van begin tot eind. Dat betekende dat ze de snelste trainingstijd neerzette, de snelste ronde in  beide races reden en twee overwinningen behaalde. Een prestatie die niet snel herhaald zal worden in deze spectaculaire cup.  De achterstand in punten op de koploper in het klassement Sjoerd Stiksma is gereduceerd tot elf punten.

Auke Wiegers en Daniel Meendering bij de verplichte pitsstop.

In de Zilhouette cup , die voor dit evenement drie spintraces van een half uur reden, speelde de techniek een aantal deelnemers parten. De grote verliezer was de koploper in het klassement Bernard Blaak die twee keer de strijd moest staken met technische problemen. De man in vorm Mark Wieringa wist twee races te winnen maar moest één race met pech voortijdig de pits op zoeken. De rijder die de meeste punten scoorde met een eerste , tweede en derde plaats was Jan Berry  Drenth en hij neemt de koppositie over in het klassement.

Jan Berry Drenth de nieuwe koploper in de Zilhouette cup

De Avenger cup leverde een mooie strijd op tussen Ewald Klip en Piet Hein Eldering . Het was twee keer Ewald Klip die zegevierde en Piet Hein ging één keer als eerste over de streep. Het is Peit Hein die in het tussen klassement drie punten voorsprong heeft op Ewald. De strijd om het kampioenschap is ook in deze cup nog niet gestreden.

Piet Hein Eldering koploper in AVENGER cup.

De volgende race van de ACNN wordt op zondag 4 augustus verreden op het TT circuit van Assen. De toegang en parkeren is gratis. Voor verdere informatie www.acnn.nl