Onder het oog van vele tienduizenden toeschouwers hebben KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer en KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor de wedstrijden van het SMP F4 NEZ kampioenschap op Circuit Park Zandvoort op overtuigende wijze naar hun hand gezet. De 16-jarige Opmeer pakte de winst in de eerste twee wedstrijden, terwijl de 15-jarige Verschoor de derde wedstrijd domineerde. KNAF Academy-pupil Danny Kroes (16 jaar) kende de nodige tegenslag en moest zich tevreden stellen met een negende en twee elfde plaatsen.

1465145318-opmeer_podium (1)

Het derde raceweekend van het Noord-Europese zonekampioenschap (NEZ) Formule 4 werd verreden tijdens de Racedagen driven by Max Verstappen op Circuit Park Zandvoort. Met over twee dagen verdeeld ruim honderdduizend toeschouwers kreeg de opstapklasse voor jong formulewagentalent de entourage die het verdiende. Na hun overtuigende optredens in Sotsji en de Pinksterraces waren KNAF Talent First-rijder Richard Verschoor en KNAF Academy-pupil Jarno Opmeer ook nu weer uitstekend op dreef.

De 16-jarige Opmeer pakte in de kwalificatie de tweede plaats om vervolgens de eerste wedstrijd op overtuigende wijze op zijn naam te schrijven. Ook de tweede race leverde geen problemen op voor de KNAF Academy-pupil die geen fouten maakte en opnieuw de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. De winnaar mocht vervolgens de beker in ontvangst nemen uit handen van niemand minder dan Max Verstappen. Bij de derde race op zondagmiddag verloor de als tweede gestarte Opmeer direct een plaatsje en moest zich ondanks fel aandringen bij de nummer twee tevreden stellen met plek drie. “De eerste race was heel constant en de tweede eigenlijk vrij makkelijk. In de laatste race wilde ik net een inhaalpoging doen toen de safetycar de baan in kwam. Daarna was de tijd tekort om nog wat te kunnen doen. Maar met twee overwinningen en een derde plaats ben ik uiteraard meer dan tevreden. Voor het kampioenschap is dit natuurlijk goed”, blikte de leider in de tussenstand tevreden terug. Opmeer is nu in alle acht de wedstrijden van het SMP F4 NEZ kampioenschap op het podium geëindigd en daarvan stond de jonge Nederlander maar liefst vijf keer op de hoogste trede.

1465145351-opmeer_jarno_a1

KNAF Talent First-autorensporttalent Verschoor toonde opnieuw zijn snelheid door in beide kwalificaties en voor de vijfde keer uit vijf sessies de snelste tijd op de klokken te zetten. Helaas zag de 15-jarige Red Bull Junior de eerste start mislukken, maar een prachtige inhaalrace bracht Verschoor toch nog terug van plaats zes naar twee. In de tweede race was het KTF-talent in gevecht om plaats twee toen hij bij een inhaalpoging met twee wielen buiten de baan kwam en genoegen moest nemen met plaats vier. In de derde race revancheerde Verschoor zich optimaal door op meer dan overtuigende wijze de winst te grijpen. “De snelheid was het hele weekend super. Als je echter achter iemand rijdt, heb je zoveel last van onderstuur dat inhalen heel moeilijk wordt. Op kop rijden is wat dat betreft veel makkelijker, dat zag je in race drie waarin ik al snel tot twee keer toe een gat kon slaan”, aldus Verschoor.

Zandvoort 5 juni 2016.  Max Verstappen in aktie tijdens de Familie Racedag driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Foto Chris Schotanus

KNAF Academy-pupil Danny Kroes had na zijn succesvol verlopen Pinksterraces op meer gerekend dan een negende en twee elfde plaatsen. “Het hele weekend was er een probleem met de motor en dat hebben we niet kunnen oplossen. Regelmatig viel de motor zelfs helemaal uit waardoor ik bijvoorbeeld bij de start van race drie een stuk of zes plaatsen verloor. Als je bij de vorige wedstrijden nog bijna om het podium strijdt, is dit teleurstellend. We gaan alles nakijken zodat ik volgende keer weer in de kop kan meestrijden”, blikte de 16-jarige Nederlander alweer optimistisch vooruit.

Zandvoort 5 juni 2016.  Max Verstappen in aktie tijdens de Familie Racedag driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Zandvoort 5 juni 2016. Max Verstappen in aktie tijdens de Familie Racedag driven by Max Verstappen op het circuit van Zandvoort. Foto Chris Schotanus