De Short Rally kreeg in deze Prima-Acon Vechtdal Rally de eer om het spektakel te openen en ze zijn dan ook als eerste klaar met hun wedstrijd. De Short Rally telde deze keer 5 klassementsproeven, waarvan de tweede helaas geneutraliseerd werd.

Vooraan zagen we een spannend gevecht tussen Niels Molkenboer, die sterk voor de dag kwam in zijn allereerste rally met een Mitsubishi Lancer EvoVI. Uiteindelijk werd Molkenboer zelfs even als eerste gehuldigd, omdat leider Monshouwer op zich liet wachten bij het podium. Geruchten als zou hij zonder benzine staan, bleken niet te kloppen, want even later mocht Janjur Monshouwer de trofee van winnaar in ontvangst nemen. Een enorme opluchting voor de Opel-rijder.
“Het was voor de eerste keer sinds een jaar dat ik nog eens met de Opel Ascona 400 reed, want we kregen de motor niet in orde. Vandaag draaide de motor weer als een pareltje. Bedankt aan Bosch Tuning! Op de eerste proef hadden we wel een incidentje, toen de ruitenwissers dienst weigerden in de gietende regen, maar alles is goed gekomen,” lachte Janjur, die nog een compliment had voor Niels Molkenboer: “We verslaan hier een Lancer EvoVI, maar ik vind het toch knap wat Niels heeft getoond. Vergeet niet dat het zijn eerste wedstrijd met deze Mitsubishi was.”
Molkenboer was inderdaad blij met de… tweede plaats: “Het ging erg goed, zeker omdat ik woensdag pas voor de eerste keer even met de Mitsubishi gereden heb.”

De derde plaats ging naar Harry Meijers voor Rick Arendsen en Ramon Van de Lindeloof, de twee Honda-rijders die amper door 11″ van elkaar gescheiden werden. 13 teams haalden de finish van de Vechtdal Short Rally 2019.