Bezoekers van de Nürburgring in de Duitse Eifel kunnen een rit over het circuit boeken in de Jaguar Race Taxi. Een ronde beleven over de iconische Nordschleife in de snelste productiesedan op dat circuit: de ultieme Jaguar XE SV Project 8 met Track Pack.

 

 

De Jaguar XE SV Project 8 is de extreemste Jaguar voor de openbare weg. De auto is ontworpen, ontwikkeld en met de hand gebouwd door Special Vehicle Operations. In november 2017 verbeterde de sedan met de 441 kW (600 pk) sterke 5.0 liter supercharged V8-motor het ronderecord met een tijd van 7 minuten en 21 seconden.

Thrill-seekers krijgen een demonstratie van de uitzonderlijke prestaties en wegligging van de Jaguar XE SV Project 8 als een van Jaguars professionele coureurs hen meeneemt voor een ronde door ‘de Groene Hel’, met snelheden boven de 250 km/uur. De passagiers ondergaan daarbij ook G-krachten van meer dan 1,3 G in de 73 bochten van het 20,8 kilometer lange circuit. De krachten lopen op tot wel 1,8 G in de Karussell-kombocht.

De Nordschleife van de Nürburgring was scherprechter in het ontwikkelingsproces van de Jaguar XE SV Project 8. Het Jaguar SV Development Centre, dat aan het circuit is gevestigd, heeft zo de meest op circuitgebruik gerichte Jaguar ooit gecreëerd en verfijnd. De Project 8 biedt een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/uur in 3,7 seconden en een topsnelheid van 322 km/uur.

 

 

Project 8 is voorzien van de beste technologie uit de autosport – carrosseriedelen van koolstofvezel, verstelbare aerodynamica, een unieke wielophanging met verstelbare rijhoogte en camber. Het is ook de eerste auto voor de openbare weg met keramische wiellagers zoals die ook in de Formule 1 worden gebruikt. Project 8 is ook de eerste Jaguar met een speciale Track Mode, waarin voor circuitgebruik de elektronische calibratie-instellingen worden geactiveerd.

De tweepersoons Project 8 Race Taxi met Track Pack wordt ingezet naast de 423 kW (575 pk) sterke vierpersoons Jaguar XJR575 Race Taxi – de snelste en sterkste variant in de vijftigjarige historie van Jaguars premium sedan, de XJ.

 

Klik om cookies te accepteren deze inhoud te activeren

 

Jaguar Race Taxi Experiences zijn dit jaar nog te boeken tot half november, wanneer de Nordschleife van de Nürburgring gesloten wordt. Voor seizoen 2019 zijn de Experiences al te boeken. Reserveren voor € 199,- per ronde via www.jaguar-experience.de. Cadeaubonnen zijn ook beschikbaar.

Special Vehicle Operations is een gespecialiseerd team van ingenieurs, technici en designers van Jaguar en Land Rover, die zich richten op het verder verbeteren van de prestaties en het weggedrag, het verhogen van de luxe en de prestaties van de modellen van Jaguar en Land Rover. Kijk op www.jaguar.com/about-jaguar/special-vehicle-operations/