Jaap van Lagen meldde zich bij zijn terugkeer in de Porsche Supercup direct weer op het podium. De routinier uit Ede hoefde op het Circuit de Barcelona Catalunya alleen de regerend kampioen voor zich te dulden. “Dit is geweldig! Direct op het podium en dan nog op de tweede plaats… Ik had het niet verwacht en het team ook niet.”

Bij de start toonde Jaap zich superscherp. Vanaf de vierde plaats lanceerde de coureur van Fach Auto Tech zijn 485 pk sterke Porsche 911 met een kanonstart van de vierde naar de tweede plaats. “Het klopte allemaal precies. Ik zat direct op de bumper van Michael (Ammermüller, regerend kampioen). Ik was zelfs sneller, maar besloot in plaats van een risicovolle inhaalactie te wagen mijn tweede plaats te koesteren.”

 

 

6 Seconden voorsprong
Ook na de herstart volgend op een safety car situatie reed Jaap in het kielzog van Ammermüller weg van de rest, tot een voorsprong van wel 6 seconden. Halverwege de race over 14 ronden kwam de safety car echter weer in de baan, waardoor Jaap zijn voorsprong zag verdampen en van voren af aan moest beginnen voor de laatste vier ronden. Jaap bleek opnieuw alert, ook toen in de slotfase Dylan Parreira zat te azen op de tweede plaats.

“Het beste van mijn banden was er wel af na die laatste herstart, dus ik moest de laatste ronde nog wel even verdedigen. Maar echt spannend werd het nergens”, vertelt Jaap, die dus bij de eerste gelegenheid direct de champagne mocht ontkurken. “Op weg naar het podium kwamen een paar jonge rijders me feliciteren: ’not bad for an old man’. Mooi hè. En ik ben nog maar net begonnen…”

 

 

‘Maximale eruit gehaald’
Met Jaap van Lagen op de tweede plaats en een vijfde plaats voor teamgenoot Nick Yelloly scoorde Fach Auto Tech meteen een sterk resultaat. “Het is vandaag gelukt om als team het maximale eruit te halen. We waren eerlijk gezegd niet helemaal tevreden over de set up van de auto. Vooral tijdens de kwalificatie brak de achterzijde te snel uit en dat kost snelheid. Ik weet zeker dat we verderop in het seizoen nog competitiever zullen zijn”, besluit de Porsche coureur optimistisch.

Jaap van Lagen wordt gesteund door: Ciass Ede, Duits bouwmaterialen, Energy Bullets, FEBO, Gebr. Stroomberg, Joalpe.eu, Oranjedak, Orient Shipping Rotterdam, Polskamp Meat Industrie, RaceArt, Tegels Meijer Sanitair, Topparken, Urban Interest en Zantingh.