Voor bomvolle tribunes ontpopte Jaap van Lagen zich tijdens de Jumbo Racedagen als succesvolle smaakmaker in het TCR Europe kampioenschap. Als gastrijder in de Audi RS3 LMS van Leopard Lukoil racete de allrounder uit Ede na twee pole positions in beide races het podium op: derde in race 1 en tweede in race 2.

 

 

In beide races op Circuit Park Zandvoort bleek Jaap ook de beste TCR-coureur binnen het Benelux kampioenschap, dus ook die twee bekers gingen naar de gastrijder van het Belgische team. “Vier bekers. Geweldig hè! Zeker die tweede plaats van vandaag had ik niet verwacht, want ik moest starten vanaf de tiende plaats.”

Jaap bleek tijdens de kwalificaties met overmacht de snelste. En dat kwam hem voor de tweede race van het weekeinde op een tiende startplek te staan, omdat het TCR Europe een top 10 reversed grid hanteert van de uitslag van Q2. “En dus dacht ik dat plek vijf wel zo ongeveer het maximaal haalbare zou zijn.

Van p10 naar p2
Niets bleek minder waar, want in de tweede ronde nam Jaap al die vijfde plek over, om van daaruit gestaag door te stomen. Het bleek een opmaat voor zijn mooiste race van het weekeinde, daarbij geholpen door zijn baankennis. In de achtste ronde verschalkte Jaap landgenoot Danny Kroes voor de tweede plaats en stoomde Jaap op tot op de achterkant van latere winnaar Josh Files, om zo beslag te leggen op een geweldige tweede plaats.

“Deze race was écht genieten. De auto was geweldig en bleef geweldig. Ik kon gewoon blijven aanvallen: binnendoor in het Scheivlak, buitenom in de Audi S. Super gewoon”, genoot Jaap hardop. “Vincent Vosse en zijn team had de Audi echt heel goed voor elkaar. Het is bovendien een bijna familiar team met jonge gasten die super fanatiek zijn. Dat motiveert.”

 

 

Geweldige sfeer
Jaap was ook het hele weekeinde diep onder de indruk van de enthousiaste racefans die massaal naar Zandvoort waren gekomen. “Ja, dat doet wel wat met je hoor, die volle tribunes. De sfeer was geweldig. De Jumbo Racedagen zijn echt heel goed voor de Nederlandse autosport. Een fantastisch programma en top georganiseerd”, besluit de ervaren coureur, die volgende week alweer actief is in de straten van Monaco met de Porsche Supercup.

Jaap van Lagen wordt gesteund door: Ciass Ede, Duits bouwmaterialen, Energy Bullets, FEBO, Gebr. Stroomberg, Joalpe.eu, Oranjedak, Orient Shipping Rotterdam, Polskamp Meat Industrie, RaceArt, Tegels Meijer Sanitair, Topparken, Urban Interest en Zantingh.