Op zondag 3 juli is Circuit Park Zandvoort een Italiaanse enclave. ‘Italia a Zandvoort’ is al decennialang een geliefd evenement, met de meest uiteenlopende Italiaanse auto’s in de hoofdrol. Tientallen merkenclubs zorgen voor een fraai overzicht van vele decennia Italiaanse auto(sport)geschiedenis. Een dagkaart kost in de voorverkoop slechts € 12,50. Het programma van Italia a Zandvoort is traditioneel een dagvullende mix van demo’s, vrijrijden sessies en Italiaanse lifestyle. Om tien uur begint de eerste sessie op het circuit, de laatste auto’s worden pas om vijf uur ’s middags afgevlagd.

Zandvoort 29 juni 2014. Italia A Zandvoort. Foto Chris Schotanus

De Ferrari Club Nederland stond aan de basis van het evenement en is ook dit jaar weer prominent actief. De club komt twee keer 45 minuten in actie met ‘Ferrari-only’ sessies. Daar blijft het niet bij voor de liefhebbers van het roemruchte merk. Tijdens de twee optredens van de ‘Specials’ worden de toeschouwers getrakteerd op een aantal van de meest bijzondere en meest exclusieve Ferrari’s. De sessies ‘Automobili di Forza’ stromen eveneens over van de pk’s. Hier laten onder meer Lamborghini’s en Maserati’s de motoren brullen.

Ook dit jaar heeft Italia a Zandvoort zich verzekerd van een aantal wereldberoemde, op-en-top raceklassiekers. Circuit Park Zandvoort legt momenteel de laatste hand aan dit spectaculaire optreden.

Zandvoort 29 juni 2014. Italia A Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Merkenclubs
De Italiaanse merkenclubs zijn een erg belangrijke pijler onder het succes van Italia a Zandvoort. De clubs komen met een grote verscheidenheid van auto’s naar Zandvoort. U ziet voorbeelden van de Italiaanse auto’s die vroeger het straatbeeld beheersten, zoals de klassieke Fiat 500. De clubs nemen ook hun prachtige cabriolets en coupés mee, ontworpen door de grote Italiaanse designstudio’s. Limousines en sportwagens maken het overzicht compleet. De merkenclubs tonen hun auto’s niet alleen in het voor iedereen toegankelijke rennerskwartier, maar ook tijdens een viertal vrijrijden sessies.

Iets heel anders is het optreden van een groot peloton Vespa’s. De berijders leggen in ‘Italian style’ enkele ronden over het circuit af.

Italia a Zandvoort staat bol van de tradities. Daar hoort de aandacht voor de typisch Italiaanse specialiteiten bij. Koffie, pasta, kleding en bijpassende accessoires, muziek, design en nog veel meer komen samen op het Lifestyleplein en het plein speciaal voor Italiaanse dranken en spijzen.

Zandvoort 29 juni 2014. Italia A Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Retourtje Italië: € 12,50
Een dagkaart, inclusief toegang tot het rennerskwartier en de hoofdtribune, kost slechts € 12,50 in de voorverkoop. Kinderen van 5 tot 12 jaar en onder begeleiding van een volwassene mogen zich voor half geld aan de auto’s vergapen. De jongste kinderen hebben gratis toegang. Kaarten zijn te koop via italia-zandvoort.nl en de winkels van Primera.

Bent u geen lid van een merkenclub, maar wel de trotse bezitter van een Italiaanse auto? Schrijf u dan in op italia-zandvoort.nl voor 20 minuten vrij rijden op het circuit, inclusief toegang voor twee personen, voor € 40,-.

Voor de ware fijnproevers is er het VIP-arrangement (€ 175,-). Bezoek italia-zandvoort.nl voor alle informatie. Foto’s: Chris Schotanus.

Zandvoort 29 juni 2014. Italia A Zandvoort. Foto Chris Schotanus