De voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Intensive Care, Diederik Gommers, berichtte vorige week dat Nederlanders heel goed tegen slecht nieuws kunnen. Wat hij er niet bij vertelde is hoe je slecht nieuws het beste kan brengen. Maar zoals zo vaak weet Google raad, en met de deur in huis vallen is niet subtiel maar wel duidelijk.

 

 

Vandaar dat we het ook maar kort en krachtig houden; voor het Eurol NK Autocross 2020 zullen de startlampen dit jaar niet uitgepakt worden. In de enorm lange historie van ons kampioenschap zullen er geen kampioenen zijn dit seizoen, en zo blijven de 8 kampioenen van 2019 een jaar extra kampioen. We horen jullie denken vanaf september mogen er toch weer vergunning plichtige evenementen plaatsvinden? Dat lijkt inderdaad een doel op zich, alleen is er op dit moment nog zoveel onduidelijk over wat dan wel en niet mag, en zelfs of het dan wel mag. Mag het wel? Dan hebben we circa 6 weekeinden waarin gecrosst kan worden en voelt iedereen de druk om te presteren zonder enige vorm van wedstrijd ritme. Ook kan er geen volledig programma worden afgewerkt in deze krappe periode, waarin het ook nog eens steeds vroeger donker wordt. Vandaar dat we met pijn in ons hart deze beslissing bij het BSAC en de KNAF hebben neergelegd. Beide partijen zijn het met onze beslissing eens en zo eindigt het seizoen na welgeteld 0 wedstrijd meters. Dit is de trieste werkelijkheid wat het coronavirus voor impact heeft op een bijzonder en apart seizoen.

Het inschrijfgeld zullen we aan de rijders terugstorten en met de NK clubs, die in 2020 mochten organiseren, gaan we in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden in 2021.

We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in ons kampioenschap, wat er op papier zo mooi uitzag. Helaas dus geen NK en we hopen elkaar langs de banen te treffen in het najaar.