De eerste sessie van het 2020 Drivers Recruitment Program vond plaats op de NWES-testbaan in Fontenay Le Comte, Frankrijk op 7-8 november. In twee testdagen namen 13 bestuurders uit 7 verschillende landen plaats achter het stuur van een Euro NASCAR-auto: Zach Banks, Tobias Dauenhauer, Marcel Lenerz, Liroy Stuart, Antoine Sansone, Pim en Lorenzo Van Riet, vader en zoon van Patrick Gaillard, Deo Alves, Francesco Garisto, Luigi Ferrara en Charles Lacarre.

De geselecteerde rijders kwamen naar de Franse test met de meest uiteenlopende achtergronden, van karting en touringcars tot GT-races en Formule 1. Ze werkten onder begeleiding van de NWES-organisatie en 2010 kampioen Lucas Lasserre en hadden de gelegenheid om NASCAR Whelen Euro Series President-CEO Jerome Galpin te ontmoeten  na het voltooien van verschillende runs, zowel in natte als droge omstandigheden. De beste chauffeurs onder degenen die deelnemen aan het NWES Drivers Recruitment Program ontvangen financiële ondersteuning voor hun 2020-seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series.

Zowel de 21-jarige GT-coureur Tobias Dauenhauer als Marcel Lenerz, die zijn GT-racedebuut maakte in 2019, waren enthousiast over de mogelijkheid om de NWES-auto’s te besturen.

“Het was gewoon geweldig, het V8-geluid is fantastisch en de auto is zo leuk, het is puur racen. Ik vind het geweldig dat je geen elektronische hulpmiddelen hebt, dus het is de bestuurder die het verschil maakt. Al mijn runs waren in natte omstandigheden, ik moest heel soepel zijn met het gaspedaal, maar ik had veel plezier. Ik wil heel graag lid worden van de NASCAR Whelen Euro Series, ik vind het een geweldige kans en een ideale stap voor jonge bestuurders om professionals te worden. Ik wil NWES, Wolfgang Koepp, Hendriks Motorsport en Toine Hezemans bedanken voor het geven van deze kans, het was een geweldige ervaring, ”zei Dauenhauer.

“Het was echt indrukwekkend en cool, het is puur racen, zonder elektronische hulpmiddelen tussen jou en de auto en het geluid is gewoon indrukwekkend. Het was ook mijn eerste keer in een raceauto met een versnellingsbak met H-patroon en dat was echt grappig. Mijn doel is absoluut om volgend jaar in de NASCAR Whelen Euro Series te racen, ”voegde Lenerz toe.

Tijdens de Recruitment Days gingen zowel zeer jonge talenten als ervaren veteranen de baan op met de krachtige V8 Euro NASCAR-auto’s.

“Ik voelde me meteen op mijn gemak met de auto. Je moet er heel netjes mee rijden en je de rijtechniek eigen maken. Het is heel gemakkelijk om te zien waar de limiet is, maar ik denk dat het veel moeite zal kosten om constant rond die limiet te rijden, ”verklaarde de 17-jarige Francesco Garisto, die in zijn jonge carrière in de Formule 4 en GT reed. “Ik heb niet eens een rijbewijs, dus dit was mijn eerste keer met een versnellingsbak met H-patroon en het was erg leuk! Mijn doel is zeker om op de grid te staan ​​in 2020. Er is nog veel te doen, maar dat is mijn doel voor volgend jaar. ”

“Het was de eerste keer voor mij in een raceauto sinds 1985 en ik moet zeggen dat ik echt genoten heb, het was een fantastische ervaring. De auto is zo puur, het is alleen jij en je rechtervoet op het gaspedaal, een stuurwiel, een motor en een versnellingsbak. Het is aan jou om het juiste gevoel te vinden. Het is zo’n geweldige auto om te rijden, ”concludeerde voormalig Formule 1-coureur Patrick Gaillard. “Het hele team was erg vriendelijk en de sfeer in de pitbox was ontspannen. Zoals ik al zei, heb ik echt genoten en wil ik de NWES-organisatie bedanken voor deze kans. Ik zal mijn best doen om in 2020 op de grid te staan. ”

De volgende Drivers Recruitment Days vinden plaats in Frankrijk op het NWES-testcircuit op Fontenay Le Comte op 12-13 december.