Het Automotive Academy Rallyteam, voorheen bekend als Toolspecial Honda Rallyteam, staat ook dit jaar weer aan de start van de Zuiderzee shortrally rondom Emmeloord. Na een lange winterstop waarin veel is veranderd, gaat het team met veel goede moed beginnen aan het 2016 seizoen van het shortrally kampioenschap.

Ochse

Ondanks dat het team ruim vier maanden geen wedstrijden heeft gereden, was het team drukker dan ooit met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Naast Automotive Academy als nieuwe hoofdsponsor voor 2016, heeft het team nog een aantal samenwerkingsverbanden kunnen aangaan met nieuwe sponsoren. Ook is de rallyauto flink onderhanden genomen om hem weer klaar te maken voor de komende wedstijden. De regerend Nederlands shortrally kampioen heeft wel de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in Zandvoort voorbij moeten laten gaan om de puntjes op de i te kunnen zetten. Nadat Jan Albert Bosscha om medische redenen is vertrokken uit de rallysport, is het team ook op zoek gegaan naar een nieuwe vaste navigator. Die heeft het team gevonden in Fred Roelfsema. Fred heeft al een aantal jaren ervaring in de rallysport.

Al deze veranderingen bieden ook kansen voor het team. Met een nieuwe uitstraling en nieuwe sponsoren en samenwerkingsverbanden, hoopt het team nieuw publiek en fans aan te trekken bij de diverse evenementen dit jaar.

Zaterdag 19 maart zullen de eerste wedstrijdkilometers verreden worden door het vernieuwde team. Ruurd Ochse, afkomstig uit de Flevopolder, kan niet wachten om aam de start te staan van de legendarische Zuiderzee shortrally. De vele snelle en verraderlijke dijkwegen in de polder en de vernieuwde klassementsproef op het industrieterrein van Emmeloord zullen garant staan voor veel spektakel. Tijdens de vorige editie ging Ruurd Ochse lang aan de leiding in het shortrally klassement, maar hij wist uiteindelijk met een zeer kleine achterstand van enkele seconden als tweede over het finishpodium te komen.

Tekst en foto: Frans-Jaap Moree