Autocoureur Henk Tappel uit Assen is zaterdagmiddag als derde geëindigd in de eerste van twee wedstrijden in de klasse Supersport Divisie 1 tijdens de Finaleraces op het TT Circuit. Samen met zijn teamgenoot  Harold Wisselink (Hengelo) mocht Tappel zaterdagmiddag het ereschavot beklimmen bij de slotraces van het autosportseizoen 2021.

 

 

Tijdens de kwalificatie, vrijdagmiddag, verging het de equipe nog niet zo voorspoedig. Vanwege elektronicaproblemen kon de BMW Z4 Zilhouette niet optimaal presteren en werd de zevende startplek behaald. Door het motorblok flink onder handen te nemen werd het euvel gevonden en verholpen, waardoor de bolide alsnog goed geprepareerd aan de start stond.

 

 

Henk Tappel nam het eerste deel van de race voor zijn rekening en wist, zonder grote risico’s te nemen op het door de regen spekgladde asfalt, lange tijd achter kloploper Oscar Gräper te blijven. De Assenaar kon die tweede positie tot de verplichte pitstop vasthouden. Na de rijderswissel was het Harold Wisselink die erg moest wennen aan het glibberige asfalt en daardoor een plekje verloor ten gunste van het duo Van den Berg. Maar Wisselink herstelde zich prima en wist de derde plek te consolideren, zodat equipe Tappel als derde gehuldigd kon worden. Morgenmiddag vindt voor Tappel en Wisselink de tweede en laatste wedstrijd van dit weekend op het TT Circuit plaats en dat is de definitieve slotrace van het autosportjaar 2021 in Nederland.

Foto’s: Bert van Dalen