Kampioensteam Hendriks Motorsport keerde vorige week voor het eerst terug op het circuit ter voorbereiding op het seizoen NASCAR Whelen Euro Series 2020. Het Nederlandse team bracht twee van de drie Ford Mustang, de # 50 en de # 18, naar de Hockenheimring met regerend NASCAR-kampioen Loris Hezemans, Giorgio Maggi, Vittorio Ghirelli en rookie Tobias Dauenhauer om de beurt achter het stuur.

“Het was echt een goede test en het was geweldig om de hele ploeg weer bij elkaar te zien en vooral om mijn nieuwe teamgenoot Tobias Dauenhauer te ontmoeten”, zei Hezemans, die de # 50 Mustang zal delen met Dauenhauer nadat beide hebben deelgenomen aan de EuroNASCAR Esports Series. “We hebben er hard aan gewerkt om hem kennis te laten maken met de auto en het team en ik ben erg blij met de vooruitgang die we hebben geboekt. We hebben de hele dag soepel doorlopen. We wilden de nieuwe slick-banden van General Tire testen, maar het weer werkte niet mee. We zullen dat later moeten doen, maar het was gewoon geweldig om voor het eerst sinds de Zolder-finale van 2019 weer in de auto te zitten en als team samen te werken. “

Nadat hij samen met Hezemans in 2019 de # 50 Mustang naar de Teams Championship-titel had gereden en de tweede plaats in het EuroNASCAR 2-kampioenschap behaalde, voltooide Giorgio Maggi zijn eerste test als EuroNASCAR PRO-coureur.

“Het voelde geweldig om weer in de auto te zitten. Ik was zo opgewonden om eindelijk weer in het goede ritme te komen en het team te zien en weer met hen te gaan werken”, zei de Zwitser, die 10e eindigde in punten in de ENES op iRacing, wat 28 wijst op de # 18 Mustang om het seizoen te starten. “Het V8-geluid en het rauwe NASCAR-gevoel toonden echt een enorme glimlach op mijn gezicht. Het kostte me een paar ronden om het gevoel voor de auto terug te krijgen, maar het lukte ons om een ​​paar goede runs te maken en zelfs wat setup-werk te doen. Ik ‘ ik kijk erg uit naar de seizoensopener in Vallelunga. “

Vittorio Ghirelli sluit zich aan bij Hendriks Motorsport om de # 18-auto te delen met Maggi en zich te richten op de EuroNASCAR 2-titel. Met een jaar ervaring en zijn eerste overwinning in de tas – hij veroverde de geblokte vlag in een fantastische strijd op Raceway Venray in 2019 – integreerde Ghirelli snel in de Hendriks Motorsport-methodologie.

“Het was een lange, lange wachttijd van negen maanden, maar we zijn eindelijk weer op het goede spoor! De resultaten van Hendriks Motorsport spreken voor zich, ze zijn zeer professioneel en ik voelde me er meteen bij ze op mijn gemak. Het was een zeer productieve test. Ondanks de regen, we waren snel en zeer consistent op Hockenheim en dat geeft me nog meer vertrouwen voor het komende seizoen. Ik kan niet wachten tot het begint ‘, zei de Italiaan, die de start van het seizoen viert op zijn thuisbaan van Vallelunga, Rome.

Met een spectaculaire overwinning in de laatste ronde van het virtuele seizoen op iRacing, eindigde rookie Tobias Dauenhauer als tweede in de EuroNASCAR Esports Series, wat 35 punten opleverde voor de # 50 Mustang in het Teams Championship. Het was absoluut een goede start voor de Duitser, die vorige week op Hockenheim voor het eerst in een echte Hendriks Motorsport-auto reed.

“Het was een geweldige dag. Ik kon niet wachten om terug te zijn in een echte raceauto na de afgelopen maanden. Het hele team genoot er enorm van, ook al regende het de hele tijd. Ik moet zo snel mogelijk wennen aan de auto en dit was mijn eerste volledige testdag. Ik miste dat v8-geluid en ik kan niet wachten om terug te zijn in een EuroNASCAR-auto en ik hoop echt dat we goede resultaten kunnen behalen zoals we deden op iRacing, ” lachte Dauenhauer, die via het Drivers Recruitment Program naar EuroNASCAR kwam.

De eerste race van de NASCAR Whelen Euro Series 2020 is de NASCAR GP Italië van 12-13 september op de Autodromo Piero Taruffi in Vallelunga, Rome.