Veel evenementen vinden dit jaar geen doorgang en ook de autosport ontkomt hier niet aan. De Formule 1 en de Historic Zandvoort Trophy moeten een jaar wachten. De eerste tijd konden de meesten van u de tijd nog wel doden met de preparatie van de historische race-auto, de technische update die al zo lang op het lijstje stond en het onvermijdelijke poetswerk. Maar als dat allemaal klaar is, wordt het stil….

De HARC heeft een geweldige manier gevonden om toch actief met de historische racerij bezig te zijn! We organiseren als eerste in Nederland een historische online race-competitie met 4 kwalificatie-weekenden, die wordt afgesloten met een finale met de 12 beste deelnemers, met live-streaming en professioneel commentaar.

Data: 24 mei, 7 juni, 21 juni en 28 juni de kwalificatieraces met aansluitend op 28 juni de finale.

Circuit: Circuit Zandvoort, de oude lay-out

Auto’s: 5 types auto’s met voor iedereen gelijke instellingen:

Race 1: Fiat Abarth 595
Race 2: Alfa Romeo GTA
Race 3: BMW M3 E30 Group A
Race 4: Shelby Cobra (427 ci)

Finale: Ford GT40
Platform: PS4 / Assetto Corsa
Commentator Finale: Joe van Burik

Voor de winnaars zijn er fantastische prijzen beschikbaar, zoals een weekendkaart voor twee personen voor de VIP-Paddock tijdens de Historic Grand Prix, een Race-Experience van Bleekemolen RacePlanet, 3 uur racesimulatortraining door een professionele simulatorcoureur en deelname aan een HARC Vrij Rijden dag!

Meedoen? Dat kan via deze link. De kosten zijn € 15,- per race, maar onze leden rijden de eerste race gratis en betalen voor een tweede race slechts € 10,- De 12 helden die aan de finale deelnemen, doen dit natuurlijk kosteloos.

Voor de Vrienden van de HARC bestaat de mogelijkheid hun naam aan één van de races te verbinden: De JOUWBEDRIJFSNAAM Historic Zandvoort E-Trophy Race 3: hoe mooi is dat! Neem voor meer informatie hierover contact op met het HARC-bestuur.