Afgelopen zaterdag werd op de wegen rondom Hardenberg de Vechtdalrally verreden. In zowel de rally, de shortrally als de historische rally, schitterden auto’s uit de stallen van Hans Weijs Motorsport op het erepodium.

 

Michiel Becx – Ford Fiesta R5
Michiel Becx startte in de reguliere rally in de Ford Fiesta R5. De laatste keer dat hij in deze auto in Nederland reed was tijdens de Vechtdalrally in 2015. Ook toen wist hij met deze auto het podium te behalen. Voor Michiel was deze auto geen vreemde. Hij kocht destijds zelf deze auto nieuw, maar verkocht hem al snel door aan Hans Weijs Motorsport. Daar werd de auto voorzien van de laatste Evo-pakketten. Daarmee blijkt deze auto nog steeds een betrouwbaar en competitief wapen te zijn.

 

 

Janjur Monshouwer – Opel Ascona 400
In de Shortrally stapte Janjur Monshouwer na lange tijd weer in de Opel Ascona 400. Op de eerste klassementsproef moest Janjur tijd toegeven, maar in de vier opvolgende proeven was hij de snelste en wist hij met ruim een halve minuut voorsprong de strijd in zijn voordeel te beslissen. Daarmee is het voor hem de vijfde overwinning op rij in het Nederlands Shortrally kampioenschap. De overige vier overwinningen behaalde Janjur in een BMW M3, eveneens uit de stallen van Hans Weijs Motorsport.

 

 

Henk-Peter Meilink – Audi Ur Quattro
De afgelopen maanden is bij Hans Weijs Motorsport hard gewerkt aan de volledige rebuild van de prachtige Audi Ur Quattro. Henk-Peter Meilink nam met deze oor- en oogstrelende auto deel aan de historische rally. Zij kwamen uit in de klasse NL\RC1 en wisten de tweede plaats in de klasse te behalen en een top-10 klassering in het algemeen klassement. De auto wordt de komende dagen nog verder ‘op punt’ gezet. Met nieuwe schokdempers bijvoorbeeld zal de wegligging verder worden verbeterd. Op zijn beurt stelde Henk-Peter zijn BMW beschikbaar waarmee Cally Weijs als 0-auto voor het startveld uitreed.

 

Marc de Groot – BMW 130i
Hans Weijs Motorsport bracht ook de BMW 130i van Marc de Groot naar Hardenberg. Hij kwam daar om te testen voor zijn thuiswedstrijd, de GTC Rally. Voor hem tevens een mooie gelegenheid om wedstrijdritme te blijven opdoen. In zijn klasse NL\RGT wist hij een verdienstelijke derde plaats te behalen.

 


Hans Weijs – Volkswagen Polo R5

Het was de bedoeling dat ook Hans Weijs zou gaan deelnemen met de nieuwe Volkswagen Polo R5. Een ontwerpfout van Volkswagen, waardoor er reeds een aantal Polo’s zijn uitgebrand, weerhield het team daar echter van. De risico’s zijn te groot en ook niet te verzekeren, laat Hans Weijs weten. Er wordt nog gewacht op de laatste onderdelen van Volkswagen Motorsport om de benodigde aanpassingen te kunnen uitvoeren, waarna de Polo R5 weer inzetbaar is.