BandenfabrikantHankook gaat vanaf 2019 voor de „Formule Renault Eurocup“ een langdurige samenwerkingmet Renault Sport Racing aan. Als exclusieve bandenpartner zal Hankook daaromalle deelnemers aan het Europese Renault-kampioenschap voorzien van de VentusRace-banden (F200 Slick / Z217 Rain). Gedurende het seizoen hebben de rookiestevens de kans om racebandensets van Hankook en de nieuwe „Hankook Trophy“ tewinnen.

Premium-bandenfabrikant Hankook enRenault Sport Racing staan in de Formule Renault Eurocup in 2019 samen voor eenflitsende start op het Franse Circuit Paul Ricard. Gelijk met de presentatievan de nieuwe formuleauto van Renault Sport Racing wordt Hankook Tire deexclusieve bandenpartner voor de Formule Renault Eurocup. Dankzij de getekendesamenwerkingsovereenkomst zal de bandenfabrikant tijdens het kampioenschap doorgeheel Europa langs prestigieuze circuits vertegenwoordigd zijn. Daartoebehoren circuits als Silverstone, Monza, Hockenheim en Monaco. Bij de racenemen 10 verschillende teams het tegen elkaar op. Elke race duurt 30 minuten. Enaan het einde van het seizoen worden de drie beste coureurs evenals het teammet de meeste punten onderscheiden.

Bovendien rijden de jonge talenten om de titel van „Top Rookie“. In het komende seizoen strijdt de jonge garde om de Hankook Trophy. Hier kunnen de nieuwkomers in de racewereld hun kunnen op het circuit bewijzen en in elke wedstrijd racebanden van Hankook winnen.

Autosportdirecteur Manfred Sandbichler bevestigt: „Wij kijken uit naar een langdurige samenwerking met Renault Sport Racing. Dit is een nieuw hoogtepunt in het Europese autosportengagement van Hankook. Vanaf 2019 wordt Hankook deel van de Formule Renault en wij zijn er trots dat wij samen met een autofabrikant, die dezelfde filosofie nastreeft, opkomende autosporttalenten kunnen ondersteunen.“

“Het doet onsdeugd om de samenwerking met Hankook te kunnen ondertekenen. Renault SportRacing en Hankook Tire delen dezelfde doelstellingen om in de juiste omgevingjonge, getalenteerde coureurs te ontdekken en te ondersteunen. De FormuleRenault Eurocup belichaamt deze filosofie en wij kijken ernaar uit om, zodraonze nieuwe auto wordt gepresenteerd, te kunnen profiteren van de uitermateveelzijdige kennis die Hankook op alle gebieden heeft ontwikkeld. Naast de uitgebreideervaringen en de veelzijdigheid in de Feeder-serie, evenals bij onzeinternationale kampioenschappen, zal het onze jonge talenten door onzegemeenschappelijke initiatieven nog gemakkelijker worden gemaakt, om de FormuleRenault als opstap naar de elite te gebruiken, hetgeen volledig aan dedoelstellingen van onze missie voldoet“, aldus Benoît Nogier, Racing Directorvan Renault Sport Racing.