Premium-bandenfabrikant Hankook zal voor de 14e keer op de Essen Motor Show vertegenwoordigd zijn. Traditioneel ligt de focus van de bandenfabrikant bij dit evenement op de Ultra-High-Performance-banden. Daarom presenteert Hankook haar nieuwe Ultra-High-Performance-band, de Ventus S1 evo 3, voor het eerst op deze bij alle autosport- en tuningfans geliefde beurs in Duitsland. Naast het complete productenportfolio uit het Hankook-programma en de Showcar-highlights, presenteert de bandenfabrikant bovendien voor het eerst in Europa twee nieuwe conceptbanden, die in samenwerking met het Royal College of Art in London werden ontwikkeld.

 

 

Ook in 2018 is Hankook weer met een grote stand op de Essen Motor Show vertegenwoordigd. Met spectaculaire race- en tuningauto’s presenteert de bandenfabrikant haar grote passie en enthousiasme voor de tuning- en autosport. De belangrijkste highlight op de Essen Motor Show van dit jaar is de nieuwe high-en band S1 evo 3 voor personenauto’s en SUV’s, die vanaf het voorjaar van 2019 op de Europese markt zullen worden aangeboden. Er worden in eerste instantie in 72 maten van 17 tot 22 inch aangeboden. „Wij zijn er bijzonder trots op dat wij ons nieuwe vlaggenschip voor het eerst op de Duitstalige markt aan onze klanten en partners mogen presenteren. Wij verheugen ons op de interessante gesprekken“, aldus Dietmar Olbrich adjunct-directeur Verkoop & Marketing van Hankook Duitsland.

Ook dit jaar komt Hankook weer met een echte publiekstrekker en heeft daarom de prominente BVB-speler en TV Auto-expert, Sidney Hoffmann, voor een handtekeningensessie uitgenodigd. Roland Hehner, directeur Verkoop & Tuning bij Hankook Duitsland: „De Essen Motor Show heeft voor ons een unieke betekenis op tuning-gebied. Bij Hankook staat uitsluitend het veilig tunen op de voorgrond. Niet voor niets voelen wij ons erg betrokken bij de door het Duitse ministerie voor verkeer en digitale infrastructuur ondersteunde “Tune it! Safe!”-campagne.“

Een ander hoogtepunt op de beursstand 7A16 in hal 7 wordt gevormd door de conceptbanden van de toekomst, waaronder de “Aeroflow”, een futuristische raceband voor formule-auto’s met een maximale down-force en de “Hexonic”, een intelligente band met verschillende sensoren. Deze banden werden in samenwerking met studenten van het Royal College of Art in London, die deelnamen aan een innovatieproject, ontwikkeld. Vooral de “Hexonic” zou oplossingen voor o.a. autonome auto’s in car-sharing-modellen moeten bieden.