Op 26 en 27 maart j.l. konden een aantal Nederlandse teams zich weer verheugen op een ware titanenstrijd bij de 12 uur van Mugello. Met een sterk deelnemersveld van 41 wagens stond iedereen te trappelen om de auto’s en zichzelf weer flink aan de tand te voelen!

 

 

Met Equipe Verschuur kwamen Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur aan de start met de Renault RS 01. Van Loon kijkt na afloop van de race terug: “Hoewel wij niet tevreden zijn met het eindresultaat, kijken wij wel met een positief gevoel terug. De Renault RS 01 hield zich goed en dat geeft vertrouwen. Helaas kampten wij met problemen door een aanvaring, wat leidde tot een kapotte ABS sensor en een beschadigde grondplaat. Daarnaast konden we ook op tactisch gebied betere stappen zetten, dat nemen we dan ook zeker mee voor de volgende keer!”

 

 

Voor het Red Camel-Jordans.nl team verliep de race zo goed als perfect. De herkenbare oranje Cupra TCR wist de overwinning te behalen na een stevige strijd met de Audi RS3 LMS van AC Motorsport en de NKPP Racing van Bas Koeten Racing met de knalgele Wegenwacht Cupra TCR. Rik Breukers: “In het begin van de race zaten wij allemaal op dezelfde tactiek. De Code 60’s vielen voor ons uiteindelijk goed uit en mede hierdoor konden we de eerste overwinning van het jaar vastleggen!” Harry Hilder en Gijs Bessems onder leiding van het ervaren Bas Koeten Racing wisten, mede door een voor hun gelukkig getimede Code 60, met maar 17 seconden verschil de tweede plaats in de TCE klasse te behalen. Een spannende strijd in de slotfase van de wedstrijd!

 

 

Vlammenspuwers Bas, Coos en Dirk Schouten in de BMW E46 GTR van JR Motorsport wisten een derde plaats vast te leggen in de TCX klasse, ondanks problemen met de ophanging gedurende een groot gedeelte van de vrijdag. Voor de BMW M3 F80 van JR Motorsport met Ted van Vliet, Ward Sluys en Sandra van der Sloot eindigde de race in tranen toen de carbon motorkap openspleet onderweg naar bocht nummer 1. Dat terwijl zij juist goed op weg waren met een snelste laptijd in de TCX klasse na de eerste vier uur van de race.

 

 

Voor de volgende race trekt het 24H SERIES karavaan naar Frankrijk, de strijd zal zich dan afspelen op Circuit Paul Ricard en vind plaats op 23 en 24 april.

Tekst & Foto’s, Video: MikeDeHigh.com – Marije van der Vliet